Agenda

ranco mes

Miniconcert Ranco Mes in Paradox Tilburg

Wanneer: 27 mei 2019 van 19:30 tot 21:00 Waar: Paradox Tilburg Entree: €9,95

Miniconcert Ranco Mes in Paradox Tilburg

Zin in een lekker avondje uit in Paradox? Op maandag 27 mei staat Tilburger Ranco Mes met zijn eigen band op het podium. Hij treedt nummers van zijn debuutalbum ‘Hoor Me Dan’ op. Het optreden wordt ook gefilmd door Omroep Tilburg. 

Het optreden start om 19:30 uur en een kaartje kost €9,95.

Hoor Me Dan

De muziek op Hoor Me Dan is moeilijk in een hokje te plaatsen. Je hoort een mix van americana, Franse melancholie, pop en ‘New Orleans’. Al met al een onweerstaanbare muzikale mix, bovendien geheel Nederlandstalig. De teksten zijn vol levenservaring en levenslust, maar ook uitbundig en melancholiek. Je krijgt een gevoel van Ramses Shaffy, De Dijk, Yves Duteil en Patrick Bruel. Voldoende afwisseling, met muzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Zo hebben leden van de blazerssectie met Kyteman meegespeeld. En componist/producer/bandlid Antoine Kroes is zeker geen onbekende in de Nederlandse muziekwereld. Hij is bekend van de band The Wrong en MAM.

Ranco Mes

Ranco Mes (Tilburg, 1967) groeit op met een rijke fantasie. Hij droomt van een mooie toekomst. Zijn ouders en familie houden hem liefdevol met beide benen op de grond. Als hij acht jaar is, krijgt hij een drumstel. Het is een fel oranje drumstel, zoals dat hoort in de kleurige jaren zeventig. Hij heeft les bij meneer Van Leeuwen van de Tilburgse muziekschool Grosfeld. Later neemt hij ook nog een aantal jaren pianoles. De muziek loopt als een rode draad door zijn leven. Vanaf 1987 kan hij zijn ei kwijt in verschillende bandjes, zoals studentenblaasorkest De Strazzband, Duo Pardon en Trio Sorry. Jarenlang is hij onderdeel van het trio Mazzel. Met het liedje Nananana gooit het trio in 2003 hoge ogen in de voorrondes van het Nationaal Songfestival.

Locatie

Reageer op dit bericht