Agenda

Theaters Tilburg

Minifestival: Opstokerij in Theaters Tilburg

Wanneer: 13 januari 2018 van 15:30 tot 21:30 Waar: Theaters Tilburg Entree: Vanaf €16
Bestel tickets

Minifestival: Opstokerij in Theaters Tilburg

Ontmoet De Stokerij, een nieuw theatercollectief rondom de Nachtgasten-acteurs Yorick Zwart en Koen Wouterse. Het gezelschap wordt in Tilburg gelanceerd met het minifestival Opstokerij: twee toneelvoorstellingen (Kiwi, Free As a Bird en Montyn) in de namiddag op gekke plekken in de schouwburg met een beperkte capaciteit. In de avond vindt het grotere stuk Bedrog (Pinter) in de studio plaats. De Stokerij is te zien op 13 januari in de studio van Theaters Tilburg.

Foto: Greetje Mulder

De eerste voorstelling begint om 15:30 uur: Kiwi, Free As A Bird. Een keiharde en indringende solovoorstelling over de Arnhemse dakloze Anton Kolkman. Het laat zien hoe makkelijk ieder mens kan afglijden, hoe weinig mogelijkheden er zijn voor hen die zijn afgegleden, maar vooral over hoe je de mooie dingen van het leven op waarde moet schatten.

Montyn

Om 17:00 uur kun je genieten van Montyn. In deze voorstelling verbeeldt Yorick Zwart het leven en werken van Jan Montyn, hij vertelt het verhaal van de kunstenaar die zich in WO II door een hang naar avontuur op zestienjarige leeftijd aansloot bij de Duitsers. Een voorstelling die gaat over keuzes maken tijdens je leven. Over kiezen tussen passiviteit of activiteit. Over kiezen tussen het goede of het kwade. Maar wat is goed en wat is kwaad?

Bedrog

In de avond om 20:00 uur is van de voorstelling Bedrog te zien, een meesterwerk van Harold Pinter. Het stuk begint op het moment dat een affaire tussen een man en de vrouw van zijn beste vriend al beëindigd is. Vanaf daar gaat het stuk terug in de tijd: scène voor scène ga je terug naar het moment waarop de liefde onontkoombaar begon.

Verkoopinformatie

De Opstokerij vindt plaats op woensdag 13 januari in de studio van Theaters Tilburg vanaf 15:30 uur. Tickets voor Bedrog zijn los te koop voor € 16. Je kunt ook een combi-ticket kopen voor € 29 zodat u naar alle drie de voorstellingen kunt. Tickets voor Kiwi en Montyn zijn niet los te bestellen. Tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013 543 22 20 of rechtstreeks aan de balie van Theaters Tilburg.

Locatie

Reageer op dit bericht