Agenda

Mire

Mire in De Nieuwe Vorst

Wanneer: 31 januari 2020 van 20:30 tot 22:30 Waar: Theater De NWE Vorst Entree: €20,-
Bestel tickets

Mire in De Nieuwe Vorst

De Zwitserse choreografe Jasmine Morand creëerde met Mire een wonderschone, hypnotiserende choreografische installatie, waarbij je als toeschouwer vrijelijk kan bewegen en kan kiezen hoe je deze ervaring ondergaat. Dit is een voorstelling van Theaters Tilburg.

Wanneer je staat kun je door de spleten in de scheidingswanden van de installatie kijken. Je ziet zo de naakte lichamen van de dansers gefragmenteerd en in close-up. Je ligt op de vloer en kijkt via een gigantische spiegel op het plafond, naar een levend fresco van dansers. Ondertussen wordt je eigen spiegelbeeld achter de dansers gereflecteerd. Het voyeuristische effect wordt nog verder versterkt.

Met zijn 12 naakte dansers is deze performatieve installatie allesbehalve een uitnodiging aan het publiek om zich over te geven aan voyeuristische neigingen. Door laag op laag naakte beelden toe te voegen, bekeken vanuit verschillende hoeken, dwingt Mire ons om na te denken over onze relatie met het naakte lichaam. Het is een barok voorstelling waarin schoonheid en ruwheid vermengen om een complementair en harmonieus geheel te creëren.

Meer info over Mire

Locatie

Reageer op dit bericht