Agenda

Missie Marquéz

Missie Márquez in Colombia bij de Nieuwe Vorst

Wanneer: 2 februari 2019 van 19:30 tot 22:40 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: €17,-
Bestel tickets

Missie Márquez in Colombia bij de Nieuwe Vorst

Kom op zaterdag 2 februari naar de Zuid-Amerikaanse bioscoop in Theater de Nieuwe Vorst en sluit je aan bij deze literaire safari waarbij theater en film, werkelijkheid en illusie zich op natuurlijke wijze verenigen. 

Honderd jaar eenzaamheid, geschreven door Gabriel García Márquez is een begrip in de wereld. En door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met dit boek.

Karlijn’s oudoom vertaalde het naar het Nederlands en Karlijn erfde de royalty’s. Nu is het Karlijn’s missie om Honderd jaar eenzaamheid om te zetten naar een twaalfdelige theaterserie. Er zijn wel een hoop obstakels: naast die vele pagina’s, de tientallen personages en de honderden terzijdes gebeuren er wonderlijke dingen.

In dit deel van de marathon vlucht Kompagnie Kistemaker door een uit de hand gelopen rechtenoorlog met de uitgever naar Colombia. Vermomd als filmploeg reizen de leden door het land van Honderd jaar eenzaamheid. Met de foto van oudoom Kees als mascotte onder de arm wordt Kompagnie Kistemaker meegezogen in een vervreemdende trip langs sjamanen, professoren, leguanen en grensposten. Tijdens deze hallucinerende tocht blijft het boek zich op wonderlijke wijze aan hen opdringen.

Tickets voor Missie Márquez in Colombia

Tickets voor Missie Márquez in Colombia zijn verkrijgbaar op de website van De Nieuwe Vorst. Normale tickets kosten €17,-. De vroege vogels betalen €12,-. En op vertoon van je FHK-kaart krijg je 50% korting, zo kan je voor €8,50 naar binnen.

Februari Cultuurmaand in Tilburg

Februari is in Tilburg omgedoopt tot cultuurmaand. De gehele maand is er gigantisch veel te doen in de stad. Gave optredens, toffe tentoonstellingen en bijzondere optredens. Check ook eens de online cultuurgids van Tilburg voor het volledige programma.

En nog een tip van de redactie: omdat het cultuurmaand is, kun je bij zowel het Textielmuseum als het Natuurmuseum met twee personen naar binnen voor de prijs van één. Daarvoor moet je wel even deze voucher uitprinten.

Locatie

Reageer op dit bericht