Agenda

modelspoor tilburg

Modelspoor Tilburg in de Wagenmakerij

Wanneer: 21 september 2019 Waar: De Wagenmakerij

Modelspoor Tilburg in de Wagenmakerij

Op 21 september wordt in de Wagenmakerij in de Tilburgse Spoorzone de tweede editie van Modelspoor Tilburg gehouden. Een beurs die volledig in het teken staat van modeltreinen, speciaal voor de modelspoorhobbyist. Tientallen verenigingen demonstreren tijdens het evenement hun modelbanen.

En locatie is extra bijzonder, want dit is een plek vol spoorweghistorie. De Wagenmakerij was vroeger onderdeel van de Centrale Hoofdwerkplaats van de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen, de voorloper van de NS. Tijdens het evenement is er veel aandacht voor de geschiedenis van de Spoorzone, met foto exposities en rondleidingen. Extra leuk is dat op die dag ook Den Bosch onder Stoom plaatsvindt: er rijdt dan een klassieke gereviseerde stoomtrein rijden op het spoor tussen Tilburg en Den Bosch. Een complete dag uit voor treinliefhebbers dus!

Trein laten taxeren

Heb je een bijzondere modeltrein in je collectie waar je meer over zou willen weten? Een exemplaar uit een erfenis waarvan je de waarde wil laten inschatten? Modelspoor Tilburg verzorgt in samenwerking met Catawiki een taxatie van bijzondere modelspooritems van verzamelaars. De experts van Catawiki gaan de items die bezoekers meebrengen screenen op bijvoorbeeld waarde en herkomst. Een soort ‘tussen Kunst & Kitsch’ dus.

Meer info

  • Datum: 21 september 2019
  • Locatie: Wagenmakerij, Spoorzone Tilburg
  • Meer info

Locatie

Reageer op dit bericht