Agenda

modelspoor tilburg

Modelspoor Tilburg in de Wagenmakerij

Wanneer: 21 september 2019 Waar: De Wagenmakerij Entree: €5,-
Bestel tickets

Modelspoor Tilburg in de Wagenmakerij

Op ontdekkingstocht door de geschiedenis van Spoorzone, de mooiste modeltreinbanen zien en wellicht nog een zakcentje verdienen ook: dat kan op zaterdag 21 september in de Spoorzone. Dan keert Modelspoor Tilburg namelijk terug met een tweede editie. 

De Wagenmakerij, de imposante hal die tot begin 2011 de hoofdopslagplaats van de voormalige NS-werkplaats was, is dan weer het decor.

Organisator Dennis Lavrijssen: “Door het succes van de eerste editie hadden we meteen ontzettend veel zin om een tweede editie van Modelspoor Tilburg te organiseren. De beurs is groter en we hebben meer nadruk gelegd op beleving. Daarnaast komen er dit jaar exposanten uit heel Europa en daar zijn we heel trots op!”

Modelsporen uit binnen- en buitenland

Op de beurs zijn de mooiste modelspoorbanen uit binnen-en buitenland te zien. Deze zijn met liefde gemaakt door de talloze hobbyverenigingen die op bezoek komen.

Fabrikanten en winkels uit Nederland, maar ook uit België, Duitsland en Tsjechië, verkopen elk denkbaar onderdeel voor de modelspoorhobbyist. Er is een uitgebreide collectie aan treinboeken te koop en ook uitgevers van bekende hobbytijdschriften, bijvoorbeeld Railhobby, maken hun opwachting.

Heb je op zolder nog een doos met modeltreintjes van een grootouder? Of een locomotief waarvan je de herkomst niet weet? Neem ze mee naar Modelspoor Tilburg! Experts van de bekende online veilingsite Catawiki komt modelspooritems taxeren. Ze screenen op herkomst en de waarde, wie weet ga je naar huis met een goed verhaal en een item van waarde.

Geschiedenis van de Spoorzone

Mensen die meer willen weten over de Spoorzone, kunnen hun hart ophalen: Stadsgidserij Beerens, echte kenners van het gebied, organiseren rondleidingen over het hele terrein. Zo leer je de geschiedenis van de Spoorzone pas echt kennen! Op de beurs is ook een uitgebreide foto-expositie te zien over de voormalige NS-werkplaats én een tentoonstelling over het Bels Lijntje, de bijzonder spoorlijn tussen Tilburg en Turnhout.

Ook bijzonder: er rijden zaterdag bijzondere gereviseerde stoomlocomotieven heen en weer tussen Den Bosch en Tilburg. Een complete dag uit voor treinliefhebbers dus!

Meer informatie

  • Modelspoor Tilburg
  • Wagenmakerij, Spoorzone
  • Zaterdag 21 september 10:00-17:00
  • Toegang: volwassenen €5, kinderen tot 12 jaar €2,50, 0-4 jaar gratis
  • Kaarten winnen? Check de prijsvraag. 

Locatie

Reageer op dit bericht