Agenda

movies that matter

Movies That Matter: Thank you for the rain in Cinecitta

Wanneer: 23 oktober 2018 Waar: Cinecitta Entree: €9,-
Bestel tickets

Movies That Matter: Thank you for the rain in Cinecitta

Movies that Matter opent ogen voor mensenrechten en menselijke waardigheid door film en debat. Aan de hand van film, met inleiding of nagesprek, wakkert de stichting het dialoog aan over onderwerpen als mensenrechten, beïnvloeding van publieke opinie en de activering tot inzet voor mensenrechten. In Cinecitta wordt Movies That Matter On Tour mede georganiseerd door Amnesty International Tilburg en Wereldpodium Tilburg. Na de film volgt een nagesprek.

Movies That Matter: thank you for the rain

De Keniaanse landbouwer Kisilu Musya ontpopt zich tot autodidact filmmaker wanneer hij van een Noorse regisseur een camera krijgt. Hij filmt het leven van zijn gezin, het dorp waarin hij woont en de steeds extremere weersomstandigheden in zijn land. Aanvankelijk is er enorme droogte en wacht de gemeenschap met smart op regen. Maar als deze eenmaal komt, zijn de gevolgen niet te overzien: een ongekend harde storm vernietigt Kisilu’s huis en een enorme overstroming zet het land blank en verwoest alle gewassen. Dit motiveert de boer tot actie: hij begint een lokale beweging voor boeren om meer aandacht te krijgen voor de desastreuze gevolgen van klimaatverandering. Uiteindelijk reist hij zelfs af naar Oslo en Parijs om bij de grote klimaatconferenties zijn zegje te kunnen doen. Maar in zijn gevecht voor een betere wereld blijkt de klimaatverandering niet zijn enige vijand: bureaucratie, politieke belangen en arrogantie gooien meermaals roet in het eten.

Het nagesprek

Na de film volgt een nagesprek met twee klimaatwetenschappers uit Wageningen: Ronald Hutjes en Erik van Slobbe. Ronald Hutjes is universitair hoofddocent en onderzoekt de invloed van landgebruik (irrigatie, ontginning, ontbossing, verstedelijking) op het regionaal klimaat. Hij doceert onder andere het vak klimaat-slimme landbouw (climate smart agriculture). Erik van Slobbe is onderzoeker en ontwikkelt onder andere waterapps voor boeren in Bangladesh en Ghana. De apps helpen landbouwers om te gaan met weer- en klimaatveranderingen.

In het kort

  • Locatie: Cinecitta
  • Datum en tijd: dinsdag 23 oktober om 19.30 uur
  • Entree: €9,-

Kijk voor meer informatie op de website van Cinecitta.

Locatie

Reageer op dit bericht