Agenda

Nederlands Dans Theater: Parade in Theaters Tilburg

Nederlands Dans Theater: Parade in Theaters Tilburg

Wanneer: 30 mei 2017 van 20:15 tot 00:00 Waar: Theaters Tilburg Entree: v.a. €20,50
Bestel tickets

Nederlands Dans Theater: Parade in Theaters Tilburg

Parade is de avondvullende voorstelling van Crystal Pite, gedanst door NDT 1. Het programma toont nieuwe versies van de veelgeprezen stukken The Statement (2016) en Parade (2013) die Pite voor deze avond op ingenieuze wijze aan elkaar verbindt.

Parade

Een grootse, avondvullende seizoensafsluiting van het Nederlands Dans Theater 1 met een vernieuwde versie van de voorstelling (2013) van de Canadese choreografe Crystal Pite. Het werk toont Pites enorme talent en creativiteit en zet tegelijk aan tot nadenken. Parade is een eclectisch meesterwerk, een universum van verbeelding, fantasie en absurditeit.

We zien een chaotische parade van clowns, vergezeld door fanfarebands. Het openingsbeeld toont een sterrenhemel en een klein tentje, waar veel meer mensen uit komen dan eigenlijk zouden passen. Steeds is het tentje nét groot genoeg om nog een clown tevoorschijn te toveren. Wat zich vervolgens ontvouwt is een spel dat het spanningsveld verbeeldt tussen instinct en intellect, het rationele en irrationele, het onbewuste en bewuste. De voorstelling gaat over de grenzen van de menselijke geest: over verbeelding, dromen en creativiteit.

Behalve Parade staat ook Pites nieuwe werk The Statement(2016) op het programma. De Volkskrant bekroonde dit unieke werk met vijf sterren en schreef: “Het kwartet heeft alles in zich een dansklassieker te worden, een moderne opvolger van de historische Groene Tafel van Kurt Jooss.”

Meer informatie

  • Locatie: Theaters Tilburg
  • Datum: Dinsdag 30 mei
  • Tijd: Aanvang: 20:15
  • Entree:v.a. €20,50 (hier bestellen)

Locatie

Reageer op dit bericht