Agenda

Settle for more

Nederlands Dans Theater, Settle for More in Theaters Tilburg

Wanneer: 21 maart 2019 van 20:15 tot 22:15 Waar: Theaters Tilburg Entree: vanaf €19,50
Bestel tickets

Nederlands Dans Theater, Settle for More in Theaters Tilburg

Settle for More is het tweede NDT 2 programma van dit seizoen en bestaat uit vier werken, waaronder twee wereldpremières van Brian Arias en Felix Landerer en twee meesterwerken van Marco Goecke en Hans van Manen. De voorstelling is op donderdag 21 maart te zien in Theaters Tilburg.

Settle for More toont een overdaad aan krachtige stukken en choreografen die, ongeacht het moment in hun carrière of ervaring, laten zien dat baanbrekend werk in elk stadium kan worden gemaakt. Zowel Brian Arias als Felix Landerer, jonge dansers en opmerkelijke choreografen, creëren hun allereerste werk voor de reguliere programmering van NDT 2. Deze creaties worden vergezeld door het veelgeprezen Midnight Raga (2017) van associate choreographer Marco Goecke, waarvoor hij de prestigieuze Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie’ ontving, en Simple Things (2001) van grootmeester Hans van Manen.

Wereldpremière Brian Arias

De Puerto Ricaanse danser en choreograaf Bryan Arias creëerde al werken voor diverse internationale gezelschappen. Zo maakte hij in 2016 bij NDT In Fraved Edges voor Up & Coming Choreographers. In 2013 richtte Arias in New York zijn eigen gezelschap op, de ARIAS Company. Deze wereldpremière is Arias’ eerste werk voor de reguliere programmering van NDT 2.

Wereldpremière Felix Landerer

Als danser bij de Opera van Hannover begon de Duitser Felix Landerer ook zijn choreografiecarrière. In 2006 richtte hij zijn eigen gezelschap op, LANDERER&COMPANY, en sinds 2011 is hij huischoreograaf bij Scapino Ballet Rotterdam. Bij NDT is Landerer een nieuw gezicht en werkt hij nu voor het eerst samen met de dansers van NDT 2.

Midnight Raga van Marco Goecke

In Midnight Raga verwijst Marco Goecke met diep middernachtsblauw naar klassieke, Indiase muziek. In tegenstelling tot eerdere choreografieën vormde namelijk muziek, composities van Ravi Shankar, het uitgangspunt. Goecke werd aangesproken door de mystieke en zogenaamde
“freaky” klanken. Bijzonder is dat hij die muziek gebruikt zonder toevlucht te nemen tot Indiase danselementen.

Simple Things van Hans van Manen

Hans van Manen, de meester van de eenvoud, maakte Simple Things in 2001 voor de jonge dansers van NDT 2. Het is een dynamische kwartet voor twee koppels. Het ballet opent en sluit af met een overweldigend pas de deux voor twee mannen. Daartussen dansen zij met twee vrouwen diverse duetten, die de relaties tussen twee mensen in beweging uitdrukken.

Locatie

Reageer op dit bericht