Agenda

nederlandse musical dagen

Nederlandse Musical Dagen bij Theaters Tilburg

Wanneer: 29 juni 2018 tot 30 juni 2018 Waar: Schouwburg Concertzaal Tilburg
Bestel tickets

Nederlandse Musical Dagen bij Theaters Tilburg

Een nieuw meerdaags festival in Tilburg: de Nederlandse Musical Dagen. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni ademt heel Theaters Tilburg musical. Met op vrijdagavond de Summer Sing Along en op zaterdag het Musical Talent Gala. Tickets voor beide avonden zijn vanaf zaterdag 24 maart te koop op de website van het theater.

Nederlandse Musical Dagen

Summer Sing Along

De mooiste en bekendste musicalhits meezingen onder begeleiding van het Festival Orkest van het Zuiden: musicalliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de Summer Sing Along op vrijdag 29 juni in de schouwburg van Theaters Tilburg. Presentatoren én musicalacteurs Mike Weerts en Janouk Kelderman zorgen er samen met Michelle van de Ven (Sweeney Todd), Marcel Visscher (De gelaarsde kat, Beauty & the Beast), Nadine Termeer (Motown Marbles), Fontys-studenten Muziek- en Musicaltheater en de MusicAllFactory van Factorium voor dat de avond een groot feest is.

Musical Talent Gala

Een dag later, op zaterdag 30 juni, vindt het Musical Talent Gala plaats. Dé plek waar jong talent en bekende musicalsterren het nieuwe musicalaanbod van komend theaterseizoen presenteren. Niemand minder dan tv- en radiopresentator Frits Sissing is gastheer. Bezoekers krijgen voorproefjes van de musicals The Lion King, Mamma Mia!, The Addams Family, Evita, The Color Purple, All Stars, Charley, Op Hoop van Zegen, Stil in Mij en A Little Night Music.

Musicalsterren die hun opwachting maken zijn o.a. Jonathan Demoor, Ferry Doedens, Mariska van Kolck, Marjolein Teepen, Terence van der Loo, Levi van Kempen, Annefleur van den Berg, Nigel Brown, Willemijn Maandag, Yannick Plugers, Jeannine La Rose, Carlos de Vries en Jeroen C. Molenaar. Ook deze avond maken Fontys-studenten Muziek- en Musicaltheater hun opwachting.

Fringe programma

Zaterdag overdag is er een programma voor musicalliefhebbers. Op Fontys Hogeschool voor de Kunsten geeft musicalonderzoeker en schrijfster Sanne Thierens een lezing over Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Sinds 2015 doet zij als promovenda onderzoek naar musicals aan de University of Winchester. Aanvang 11:00 uur, toegang is gratis.

In CC Jan van Besouw speelt om 15:00 uur de musical Girlfriends. Een bijzondere gebeurtenis voor de talentvolle jonge studenten van Fontys Musicaltheater, want voor het eerst spelen deze aanstormende sterren een grote musical buiten de muren van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Aanvang 15:00 uur, toegang € 10.

Meer informatie

De Summer Sing Along vindt plaats op vrijdag 29 juni om 20:15 uur in de schouwburg, tickets zijn te koop vanaf €12,50. Het Musical Talent Gala is eveneens in de schouwburg, op zaterdag 30 juni om 20:15 uur. Toegang vanaf €19,50. Tickets zijn vanaf te koop op www.theaterstilburg.nl of telefonisch bij InfoService & Tickets via 013-5432220.

Locatie

Reageer op dit bericht