Agenda

Bang On A Can All-Stars

New Yorkse Bang on a Can All-Stars in Concertzaal Tilburg

Wanneer: 31 oktober 2018 Waar: Theaters Tilburg Entree: €20,-
Bestel tickets

New Yorkse Bang on a Can All-Stars in Concertzaal Tilburg

Het vooraanstaande New Yorkse ensemble Bang On A Can All-Stars komt naar Tilburg voor een concert samen met de zeven leden van F.C. Jongbloed en de muzikanten van TEMKO. In een programma waarin ze zowel gezamenlijk als ieder afzonderlijk het podium betreden. Ook het programma is bijzonder, met o.a. muziek van Kraftwerk, maar ook van Steve Reich en David Lang. Het concert vindt plaats op woensdag 31 oktober in Concertzaal Tilburg.

Bang on a Can All-Stars

Allereerst F.C. Jongbloed en TEMKO, zij brengen muziek van Kraftwerk, de groep die met hun elektronische popmuziek, de techno en house scene inspireerde. Je hoort nummers van de eerste plaat Kraftwerk 1. Vervolgens spelen de drie ensembles samen, met 16 muzikanten, het stuk Langzame Verjaardag van Louis Andriessen. De muziek van Andriessen heeft sterke invloed ondergaan van de minimalistische muziek van componisten als Terry Riley en Steve Reich. Het derde deel van de avond is alleen voor Bang On A Can All-Stars, als zij stukken spelen van Field Recordings, werk van o.a. Steve Reich, David Lang en Julia Wolfe.

Bang On A Can All-Stars is een New Yorks collectief van 6 muzikanten. Ze staan bekend om hun dynamische live uitvoeringen, van nieuwe, innovatieve muziek. Onder hun succesvolle projecten behoren de opnamen van Brian Eno’s ‘ambient classic’ Music for Airports en Terry Riley’s In C. Ook spelen ze veelvuldig werk van Steve Reich en Philip Glass.

TEMKO is het ensemble van de Nederlandse gitarist en componist Aart Strootman, dit jaar artist-in-residence van Concertzaal Tilburg. F.C. Jongbloed is het wisselende ensemble van studenten van de Academy of Music and Performing Arts van Fontys Hogeschool voor de Kunsten, onder leiding van Aart Strootman.

In het kort

  • Locatie: Concertzaal, Theaters Tilburg
  • Datum en tijd: woensdag 31 oktober om 20.30 uur
  • Entree: €20,-

Kijk voor meer informatie op de website van Theaters Tilburg.

Locatie

Reageer op dit bericht