Agenda

Noa Wildschut

Noa Wildschut op viool met het Philips Symfonie Orkest in Theaters Tilburg

Wanneer: 6 november 2018 van 20:30 tot 00:00 Waar: Theaters Tilburg Entree: € 17,50
Bestel tickets

Noa Wildschut op viool met het Philips Symfonie Orkest in Theaters Tilburg

Warner Classics ster Noa Wildschut speelt Schotse fantasie van Max Bruch op 6 november in de Tilburgse concertzaal. 

Noa Wildschut

Dit najaar treedt toptalent Noa Wildschut op met het Philips Symfonie Orkest: op 6 november 2018 in Concertzaal Tilburg. Zij soleert dan in de Schotse Fantasie van Max Bruch, een liefdevol portret van de Schotse hooglanden, lyrisch, ruig en melancholisch. Hierin kan zij al haar uitzonderlijke talent benutten. Het PSO is bijzonder trots om Noa Wildschut als soliste te mogen begeleiden.

Noa Wildschut is het jongste viooltalent ter wereld ooit met een platencontract van het prestigieuze Warner Classics en begint ons land in rap tempo te ontstijgen. Ze heeft tal van nationale en internationale prijzen gewonnen, waaronder afgelopen december de Anton Kersjes Vioolbeurs 2017. Begin oktober 2018 werd Noa’s debuut-CD getiteld Mozart genomineerd voor de Edison Klassiek Publieksprijs 2018.

Noa treedt op met orkesten overal ter wereld, waaronder het Pittsburgh Symphony Orchestra. Dit voorjaar was ze onder meer te horen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest tijdens het 5-mei concert en voor seizoen 2019/2020 is zij uitverkoren tot Rising Star van de European Concert Halls Organisation. Noa studeert zowel aan de befaamde Hochschule für Musik Hans Eissler in Berlijn bij Antje Weithaas als aan het Conservatorium van Amsterdam, na eerder pupil te zijn geweest van Coosje Wijzenbeek en Vera Beths, met (nog steeds) Anne-Sophie Mutter als mentor.

Philips Symfonie Orkest

  • Philips Symfonie Orkest onder leiding van Jules van Hessen
  • Leonard Bernstein – On the Waterfront
  • Max Bruch – Schotse Fantasie. Soliste: Noa Wildschut
  • Serge Rachmaninoff – Symfonische Dansen

Locatie

Reageer op dit bericht