Agenda

NTGent-Weekend

NTGent-Weekend bij Tilburg Theaters

Wanneer: 20 mei 2017 tot 21 mei 2017 Waar: Theaters Tilburg Entree: v.a. €19,50
Bestel tickets

NTGent-Weekend bij Tilburg Theaters

Twee theatervoorstellingen, themadiners, verdiepend ervaringstheater, inleidingen en een theatrale talkshow: dat is wat je kunt verwachten tijdens het NTGent-weekend in Theaters Tilburg. Op zaterdag 20 en zondag 21 mei vindt er rond de voorstellingen Platform en Onderworpen, beide bewerkingen van de controversiële boeken van Michel Houellebecq, een mini-festival plaats in een flink aangeklede schouwburg.

Platform

Zaterdag staat in het teken van Platform, bewerkt door Johan Simons. We zien een verhaal over een typisch Houellebecq-personage: een man zonder al te veel hoop op een spectaculair leven, die samen met zijn geliefde een succesvolle reisformule voor sekstoerisme start in Thailand. Aan zijn zakelijke succes en romantisch geluk wordt bruusk een einde gemaakt door een aanslag in naam van de Islam. De zoektocht naar geluk die centraal staat in Platform wordt zaterdagmiddag ook uitgelicht in Stormkamer, een interactieve, theatrale gedachtewisseling met theatermaker Hanna van Mourik Broekma. In restaurant Lucebert verzorgt chef-kok Thom Biessen een gelukzalig Thais themadiner en voorafgaand aan de voorstelling geeft NTGent een verdiepende inleiding.

Onderworpen

Op zondag draait alles om Onderworpen, de bewerking van Houellebecqs toekomstroman over een docent die zijn wereld ziet veranderen nadat het Franse volk massaal op de charismatische leider van het Moslimbroederschap stemt. Zo voorkomen ze een overwinning van Marine Le Pen, maar wat krijgen ze er voor terug? De actuele en omstreden thema’s van Onderworpen komen zondagmiddag aan bod tijdens de theatrale talkshow De Wereld Draait Eronder Door. Hier komen spraakmakende gasten aan bod, van regisseur Chokri Ben Chikha tot controversiële arabisten Maarten Zeegers (die undercover als moslim in de Haagse Transvaalbuurt woonde) en Jan Jaap de Ruiter (die veel stof deed opawaien met zijn uitspraken over homoseksualiteit in de Islam). Ook zal Tilt aan de hand van een column een blik werpen op de voorstelling. Na de talkshow serveert restaurant Lucebert een Frans-Tunesisch themadiner en geeft NTGent wederom een verdiepende inleiding.

Verkoopinformatie

Het NTGent-weekend, met de voorstellingen Platform en Onderworpen en het randprogramma, vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 mei in de schouwburg van Theaters Tilburg. Tickets voor één voorstelling kosten €27,50 | €22 | €19,50 | jongeren t/m 25 jaar €14 (incl. servicetoeslag) en het passe-partout kost €39,50 (incl. servicetoeslag). Toegang tot het randprogramma, m.u.v. de themadiners, is gratis met een voorstellingsticket of de passe-partout, wel is reserveren noodzakelijk. De driegangen themadiners kosten elk € 19,50. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013 543 22 20 of aan de balie van Theaters Tilburg.

Locatie

Reageer op dit bericht