Agenda

Fontys One Billion Rising op Pieter Vreedeplein

Wanneer: 8 februari 2019 van 12:00 tot 13:00 Waar: Pieter Vreedeplein Entree: Gratis

Fontys One Billion Rising op Pieter Vreedeplein

One Billion Rising is de wereldwijde actie om geweld tegen vrouwen te beëindigen. Op vrijdag 8 februari staan studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten op tijdens de ‘Rise’ waar zij dansen tegen dit geweld.

Foto: Sterk-Water

One Billion Rising

Eén op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met geweld. Onder het motto ‘One Billion Rising’ protesteren in meer dan 200 landen duizenden mensen tegen dit dagelijkse geweld met dans-flashmobs, festivals en artistieke evenementen.

Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg danst ook dit jaar mee met dit wereldinitiatief. Studenten en docenten van de Academie voor Danseducatie, de Academie voor Muziek- en Musicaltheater en de Vooropleiding Dans geven acte de présence met een zelfgemaakte choreografie en sluiten hiermee aan bij de ruim 200 landen die meedoen.

Meerdere Tilburgse Scholen

Niet alleen Fontys Hogeschool voor de Kunsten doet mee, maar ook leerlingen van 2College Jozefmavo en De Nieuwste School. Met zo’n 350 dansers een grootse dansmanifestatie. Iedereen die dit initiatief wil ondersteunen is welkom om te kijken of om mee te dansen.

In het kort

  • Vrijdag 8 februari
  • 12.00 – 13.00 uur
  • Buiten op het Pieter Vreedeplein
  • Gratis toegang
  • Meer informatie

Locatie

Reageer op dit bericht