Agenda

Ontdekstation

Ontdekstation tijdens de Tilburgse kermis

Wanneer: 21 juli 2017 om 13:00 uur tot 31 juli 2017 om 18:00 uur Waar: Burgemeester Brokxlaan (Spoorzone) Entree: gratis

Ontdekstation tijdens de Tilburgse kermis

Tijdens de kermis worden kinderen, samen met hun ouders op ludiek wijze ontvangen bij het Ontdekstation in de Spoorzone met een soort schiettent voor kinderen. Zoek jij nog een familie-uitje voor tijdens de Tilburgse kermis? Lees dan snel verder.

Prijzen schieten

In de schiettent kunnen kinderen prijzen winnen; oude spullen die op het eerste gezicht geen waarde meer lijken te hebben. In de werkplaats blijkt dat de kinderen schitterende objecten, speelgoed en mobielen kunnen bouwen van deze oude apparaten.

Eenmaal binnen kunnen de bezoekers zich ook vergapen aan schitterende miniatuurmodellen. Dit zijn modellen van kermisattracties die Marco Frericks en zijn collega’s in hun vrije tijd hebben gebouwd. De hobbyisten hebben ook een werkplaats ingericht waar kinderen met lego zelf een miniatuur-kermisattractie kunnen bouwen. Toegang is gratis!

Activiteiten Ontdekstation

Project Kapot en Maken

In het Ontdekstation is een schiettent waarbij kinderen met elastiek-schieten of op andere niet-gevaarlijke wijze kunnen mikken op nummers. In de schiettent staan oude spullen tentoongesteld die je kunt winnen. Als de kinderen een nummertje schieten, krijgen ze het bijbehorende item.

Workshop kermisattracties bouwen

Kinderen mogen hun in de schiettent gewonnen apparaat op een werktafel met een eenvoudig handgereedschap uit elkaar halen om vervolgens iets nieuws van dat scrap-materiaal te maken. Bij voorkeur natuurlijk een eigen miniatuur-kermisattractie. Deze mogen de kinderen mee naar huis nemen of tentoonstellen in het Ontdekstation.

Tentoonstelling kermisattracties van lego-modelbouwers

Een team van hobby-modelbouwers begeleidt kinderen die met lego een eigen miniatuur-kermisattractie willen bouwen.

Praktisch

  • Datum: vrijdag 21 – zondag 31 juli 2017
  • Openingstijden: 13.00 – 18.00 uur
  • Locatie: Spoorzone Hal 79, Burgemeester Brokxlaan 20
  • Toegang: gratis!
  • Kijk voor meer informatie op de website van Ontdekstation

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis:

Locatie

Reageer op dit bericht