Agenda

OntspoorT013

OntspoorT013: ervaar de Tilburgse NS Hoofdwerkplaats

Wanneer: 24 september 2017 van 13:00 tot 16:00 Waar: Spoorzone Entree: gratis

OntspoorT013: ervaar de Tilburgse NS Hoofdwerkplaats

Op zondag 24 september van 13.00 tot 16.00 kun je terug naar de jaren ’80 van de vorige eeuw, toen de Tilburgse Spoorzone nog de NS Hoofdwerkplaats was. Op deze dag wordt daar een verhalende mobiele app gereleased die bezoekers kunnen gebruiken om terug te gaan in de tijd. Ook zijn er op de dag oud-medewerkers van de vroegere Hoofdwerkplaats die bezoekers veel kunnen vertellen over hun vroegere werk en wat er toen gebeurde.

Augmented reality

De Tilburgse game-ontwikkelaar Blewscreen heeft in december 2016 een augmented reality app uitgegeven die de Hoofdwerkplaats voor een deel reconstrueerde. Dit jaar hebben ze gekozen voor een verhalende app-beleving die zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog in Tilburg. De gebruiker wordt in een sabotage-verhaal gezogen en komt daarnaast ook meer te weten over de Hoofdwerkplaats en wat voor werk er verricht werd.

De personages in de app zijn fictief, maar de aanwezige oud-medewerkers kunnen de bezoeker vertellen wat er echt gebeurde toen zij er vroeger werkten. De Hoofdwerkplaats was een stad in een stad met een eigen cultuur, en deze mensen waren daar trots op.

Op deze dag zijn ook rondleiders van de Stadsgidserij aanwezig. Zij nemen de bezoeker mee door de Spoorzone en maken in hun rondleiding de koppeling tussen het verleden, heden en de toekomst van de Spoorzone.

OntspoorT013

De app is geheel gratis te downloaden en te gebruiken. Binnen het initiatief van Zuidlijn worden er nog vier andere evenementen georganiseerd rondom spoorzones in Brabantse steden. Op Facebook zijn ze te vinden op de pagina van Spoortochtb5. Op deze pagina zullen ook de exacte tijden en locaties bekend worden gemaakt voor het evenement op 24 september in Tilburg.

In het kort

  • Datum: zondag 24 september 2017
  • Tijd: 13.00 – 16.00 uur
  • Locatie: Spoorzone
  • Entree: gratis!

Locatie

Reageer op dit bericht