Agenda

theaters tilburg

Ontwerpestafette voor 25 jarig bestaan concertzaal van Schouwburg Concertzaal Tilburg

Wanneer: 6 oktober 2021 van 20:00 tot 21:30 Waar: Schouwburg Concertzaal Tilburg Entree: Gratis
Bestel tickets

Ontwerpestafette voor 25 jarig bestaan concertzaal van Schouwburg Concertzaal Tilburg

In december 2021 bestaat de concertzaal in Tilburg 25 jaar! Dat moet gevierd worden. Op het podium en in de stad wordt muziek gespeeld. Daarnaast staat Schouwburg Concertzaal Tilburg stil bij het toekomstbestendig maken van de concertzaal. Samen met CAST (Centrum Architectuur en Stedebouw Tilburg) organiseert Schouwburg Concertzaal Tilburg een ontwerpestafette. Lees verder.

Ontwerpestafette

In de ontwerpestafette gaan teams van professionals en studenten in een korte tijd nadenken over de toekomst van de concertzaal. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de architecten Jo Coenen, Ad Roefs en Ton van der Hagen. Voordat de teams aan de slag gaan, zijn er eerst drie gratis, voor iedereen toegankelijke inspiratiesessies in de schouwburg. Deze zijn live en via een livestream bij te wonen van 5 tot en met 7 oktober.

Inspiratiesessies

Tijdens de eerste inspiratiesessie staat ‘de ontwikkeling in podiumkunsten en publiek’ centraal. Een aantal gastsprekers deelt hun visie op dit onderwerp. Tijdens de tweede avond staat ‘het kunstencluster als openbare ruimte’ centraal. Ook hier zullen gastsprekers aanwezig zijn en spreken over over twee voorbeeld projecten: TivoliVredenburg & Amare. De laatste avond staat ‘de concertzaal in de binnenstad’ centraal.

Ontwerpdag

Na de openbare inspiratiesessies gaat op zaterdag 16 oktober een team van professionals en studenten in een besloten bijeenkomst vrijuit aan de slag met inspirerende ontwerpen voor de concertzaal van de toekomst. Die ideeën en ontwerpen worden in december gepresenteerd en vormen de basis voor het gesprek over mogelijke architectonische wijzigingen in en om de zaal. Talenten kunnen zich nog tot 26 september aanmelden om deel te nemen aan deze ontwerpdag door een half a4 motivatie en portfolio te mailen naar basmastboom@castonline.nl. Ook voor internationalen toegankelijk!

Interesse

De inspiratiesessies van de ontwerpestafette zijn in de schouwburg gratis bij te wonen. Meer informatie is te vinden op de website van Schouwburg Concertzaal Tilburg. Ook tickets voor de avonden zijn te reserveren via de website van de Schouwburg of via de ticketservice: 013-543 22 20. Een week voor aanvang wordt op de website ook een linkje aangeboden naar de livestream.

Locatie