Agenda

Carnavalsconcert

Voorstelling Oorlogsgeheimen in Jan van Besouw

Wanneer: 12 mei 2018 van 15:00 tot 18:00 Waar: Cultureel Centrum Jan van Besouw Entree: €14
Bestel tickets

Voorstelling Oorlogsgeheimen in Jan van Besouw

Omdat het belangrijk is dat we nooit vergeten wat er is gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog, is het belangrijk dat deze verhalen verteld blijven worden. Op zaterdag 12 mei vindt daarom in cultureel centrum Jan van Besouw de voorstelling Oorlogsgeheimen plaats, over de Duitse bezetting gezien vanuit het perspectief van een kind.

Over Oorlogsgeheimen

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, wordt bezet door de Duitsers. Hij en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzamerhand komen de kinderen erachter dat de bezetters tot de ergste dingen in staat zijn. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder zit, wie de Duitsers helpen (ook hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.

Praktisch

Wil jij weten hoe het verhaal van Tuur en Maartje afloopt? Kom dan naar de voorstelling. Hier wat praktische informatie op een rijtje:

  • Datum: zaterdag 12 mei 2018
  • Tijd: 15.00 – 18.00 uur
  • Locatie: CC Jan van Besouw
  • Toegang: €14,-

Locatie

Reageer op dit bericht