Agenda

Open dag ambachtelijke ateliers Gershwinstraat

Wanneer: 26 september 2021 Waar: Stichting Ateliers Tilburg Entree: Gratis

Open dag ambachtelijke ateliers Gershwinstraat

In het laatste weekend van september zetten de makers aan de Gershwinstraat hun indrukwekkende ateliers en werkplaatsen wagenwijd open voor het publiek. In dit bijzondere pand van Stichting Ateliers Tilburg vind je veertien makers die in verschillende disciplines aan het werk zijn: theater, educatie, bronsgieten, keramiek, stedelijke acupunctuur, hout- en steenbewerking en beeldende kunst. In de brede gangen staat het werk in de etalages mooi uitgestald. En voor deze ene keer mag je ook een kijkje nemen in de werkplaatsen. Laat je verrassen door al het moois wat ze te bieden hebben en laat je inspireren.

De locatie

Het pand aan de Gershwinstraat 10 is een van de tien locaties van Stichting Ateliers Tilburg. Het schoolgebouw van Onderwijsgroep Tilburg is sinds 2019 deels in gebruik als atelierpand. Het gebouw is omgeven door groen en biedt onderdak aan kunstenaars die groter werken. De werkplaatsen variëren van wel 100m2 tot 200m2. Hierdoor zijn de ruimtes perfect voor het grovere werk, maar vinden ook de verfijndere disciplines er onderdak.

De makers

Deelnemende kunstenaars: Jofke van Loon (Studio Xplo), Beeldhouw Centrum Tilburg, Marieke Vromans, Corrie Sup en Henk Westerhof, Tom l’Istelle, Martijn van Dalen, Charlotte Godfriedt, Lin Roosen, Ontwerpstudio by aaa, Petra Jacobs, Ton Naron, Wiersma & Smeets, Wick Telgenkamp, Performancegezelschap Zwermers, Gerrie Weideveld. Je volgt deze makers via de website van Stichting Ateliers Tilburg of via Instagram

Kom jij ook?

Wil jij hier bij zijn? Plan dan snel je bezoek samen met vrienden of familie. Het beloven twee leuke dagen te worden waarbij de kunstenaars in een zonnetje worden gezet! De bezoektijden zijn 10:00 uur tot 17:00 uur. Zien we jullie dan?

Locatie