Agenda

Open Huis bij het nieuwe De Gruyter-pand

Wanneer: 14 december 2019 van 11:00 tot 14:00 Waar: geen locatie Entree: Gratis

Open Huis bij het nieuwe De Gruyter-pand

Na een grote verbouwing opent het De Gruyter-pand aan de Gasthuisring in Tilburg weer haar deuren. Niet als filiaal van de kruidenier uiteraard, want de winkel is 54 jaar geleden gesloten, maar als werkplek voor kleine ondernemingen.

Op 14 december houden de nieuwe eigenaren een Open Huis. Daarbij organiseren ze een ludieke ‘terugroepactie’. “Een open huis lag voor de hand. Tijdens de verbouwing merkten we hoe zeer dit gebouw leeft”, zegt architect Dagmar Ebbeling namens de nieuwe eigenaren. “Mensen die op weg zijn naar De Pont of het Textielmuseum spraken ons aan, maar ook veel buurtbewoners. Eén ervan kwam zelfs spontaan een suikerblik van De Gruyter brengen.”

Terugroepactie

Dat laatste bracht de eigenaren op het idee om een heuse ‘terugroepactie’ in het leven te roepen. “We denken dat die spullen nu wel over de datum zijn”, grapt Ebbeling. “Dus lijkt het ons leuk als mensen oude producten, advertenties en verpakkingen van De Gruyter, die wellicht nu nog ergens op zolder staan, terug komen brengen naar de winkel.” De spullen krijgen een ereplaatsje in het pand en wie iets inlevert ontvangt als dank, geheel in de traditie van De Gruyter, een ‘Snoepje van de Week’. Maar ook zonder zo’n aandenken zijn mensen zeer welkom tijdens het open huis.

Wat krijg je te zien?

Bezoekers kunnen rondlopen door de voormalige winkelruimte en in het magazijn op de verdieping. Daar zien ze het imposante glas-in-lood van binnenuit. “We hebben er alles aan gedaan om het pand zo goed mogelijk in de oorspronkelijke staat te krijgen. Maar het is nu ook klaar voor de verre toekomst”, zegt Ebbeling trots.

handige informatie:

  • Datum: zaterdag, 14 december 2019
  • Tijd: van 11:00 tot 14:00 uur
  • Locatie: Gasthuisring 5, Tilburg
  • Entree: gratis
  • Meer info

Reageer op dit bericht