Agenda

rondleiding

Open Rondleiding Schrobbelèr

Wanneer: 7 januari 2017 van 13:30 tot 15:30 Waar: Schrobbelèr Entree: €12,50
Bestel tickets

Open Rondleiding Schrobbelèr

Schrobbelèr organiseert regelmatig een gezellige open rondleiding op basis van open inschrijving. Eén van deze rondleidingen vindt plaats op 7 januari 2017. Je wordt meegenomen in de Bourgondische wereld van hun kruidenlikeur. Er is een maximaal aantal deelnemers, dus meld je snel aan! Tickets kun je bestellen tot een uur voor aanvang van de rondleiding.

Ticket is inclusief drie consumpties en een presentje. De orderbevestiging van deze bestelling is je toegangsbewijs.

De rondleiding

Je wordt in de twee uur durende rondleiding meegenomen in de Bourgondische wereld van de kruidenlikeur. Tijdens de ontdekkingstocht maak je kennis met het verhaal achter Schrobbelèr. Proef, ruik en luister je weg door de historie, het geheim van…, het kruiken en de sfeer.

Ontstaan Schrobbelèr

‘Waar vriendschap gevierd wordt, komt Schrobbelèr op tafel.’ Een Brabantse traditie, die in de jaren ’70 ontstond in het huisbarretje van Jan Wassing. Als maagpatiënt kon Jan niet goed tegen sterke drank. Op eigen initiatief mengde hij bestaande dranken, aangevuld met homeopathische middelen, tot hij iets vond dat zijn maag kon verdragen. Vanuit zijn huisbarretje ‘Bij den Schrobbelaar’, ontstond de kruidenlikeur zoals wij die nu kennen.

De Schrobbelaar

De ondernemende Jan Wassing ontleende de naam van zijn huisbar aan de roemrijke Tilburgse textielindustrie. De Schrobbelaar was de persoon die wol ontwarde, voordat het gesponnen kon worden. Ook de kruik deelt in deze geschiedenis: in vroegere tijden droegen textielmedewerkers kruiken mee naar huis, om te vullen met urine. Hiermee werd de wol gezuiverd. Als prominente en bourgondische Brabander, verspreidde Jan zijn likeur tijdens carnaval en binnen de plaatselijke horeca. Een spoor van bijzondere vriendschappen en gezelligheid achterlatend.

Locatie

Reageer op dit bericht