Agenda

robotisering

Openbaar college: de robot als huisgenoot

Wanneer: 16 januari 2020 van 19:30 tot 21:00 Waar: LocHal Entree: Gratis

Openbaar college: de robot als huisgenoot

Het lijkt misschien science fiction, maar ongemerkt zit ons huis al vol robots. Ze zetten de verwarming aan, doen de afwas, beantwoorden onze vragen en waarschuwen ons wanneer we onze medicijnen moeten innemen.

Dat klinkt heerlijk, maar het wordt minder aangenaam als de stofzuiger camerabeelden van je interieur naar bedrijven stuurt of als een robot té menselijk gedrag gaat vertonen. Fontyslectoren Janienke Sturm (Mens en Technologie) en Eveline van Zeeland (Smart Marketing and Strategy) geven 16 januari in de LocHal in Tilburg een openbaar college over de invloed van robots op het dagelijks leven. Graag vooraf aanmelden.

Spanningsveld

Er zit een spanningsveld tussen wat er technisch mogelijk is en wat wenselijk is. Fontyslectoren Janienke Sturm en Eveline van Zeeland doen ieder vanuit hun eigen vakgebied onderzoek naar de invloed van robotisering. Ze nemen hun toehoorders in dit college mee aan de hand van voorbeelden in de huis-, tuin- en keukensfeer en willen mensen aanzetten tot nadenken over de invloed van robots op ons dagelijks leven.

Handige informatie:

  • Datum: donderdag, 16 januari 2020
  • Tijd: vam 19:30 tot 21:00 uur
  • Locatie: LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: verplicht

Locatie

Reageer op dit bericht