Agenda

Season Highlights

Opening expo Season Highlights bij Kunstpodium T

Wanneer: 27 juni 2019 van 20:00 tot 23:30 Waar: Kunstpodium T Entree: Gratis

Opening expo Season Highlights bij Kunstpodium T

In de tentoonstelling ‘Season Highlights’ tonen vier geselecteerde apprentices van het Apprentice/Master seizoen 2018/2019 een kleine solopresentatie in Kunstpodium T. Deze presentaties zijn te bezichtigen tijdens de zomermaanden. De genomineerde kunstenaars zullen tijdens de laatste opening van het seizoen, op donderdag 23 mei, bekend worden gemaakt.

Tijdens de opening van Season Highlights op donderdag 27 juni vanaf 20.00 zal een onafhankelijke jury een van de apprentices tot winnaar van de Jan Naaijkensprijs uitroepen. Na de opening is de expo tot en met 1 september 2019 te bezichtigen op vrijdagen, zaterdagen en zondagen, tijdens Dwalerijen en op afspraak.

Opening Season Highlights

DJ-Kaktus zorgt donderdag 27 juni, tijdens de opening van SEASON HIGHLIGHTS, voor een muzikale omlijsting in de tuin. Hij geeft de zwoele zomeravond kleur met zijn elektrisch/eclectische draaiskills. Denk aan het oplichtende draadje in een gloeilamp. Trillend. Heet. Verlichtend. Kleurrijk. Kortom, muziek waar je het warm van krijgt. Beter nog, waar je van gaat zweten. Daar wil je bij zijn!

De genomineerde apprentices voor 2019 zijn:

  • Ian Skirvin
  • Pieter Chanterie
  • Tina Jeranko
  • Marina Heuvelman

Jan Naaijkensprijs

Sinds 1982 wordt jaarlijks de Jan Naaijkensprijs uitgereikt door het Noordbrabants Genootschap. Deze prijs werd toegekend aan een persoon die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het culturele leven in Noord-Brabant. De eerste keer werd de prijs uitgereikt aan Jan Naaijkens, daarna ging zij naar Gerard van Maasakkers (1987), Tom America (2005), Ed Schilders (2008), Jacques de Groot (2010) en Maarten Jense (2011).

Sinds 2014 haakt het Noordbrabants Genootschap aan bij het Apprentice Master project van Kunstpodium T. De Jan Naaijkensprijs wordt sindsdien ingezet voor behoud en ontwikkeling van talent en zo werd de prijs in 2014 uitgereikt aan Juan Pablo Plazas, in 2015 aan Rudolf Samhejl, in 2016 aan Ans Mertens, in 2017 aan Nuni Weisz en in 2018 aan Yoel Pytowski.

Locatie

Reageer op dit bericht