Agenda

Huis Marseille

Opening Pictures from Another Wall in Museum De Pont

Wanneer: 15 februari 2020 van 15:00 tot 17:00 Waar: De Pont Tilburg Museum voor Hedendaagse Kunst Entree: Gratis

Opening Pictures from Another Wall in Museum De Pont

Huis Marseille, Museum voor Fotografie in Amsterdam opende op 18 september 1999 zijn deuren. Om het 20-jarig lustrum te vieren worden er vanaf 15 februari honderd werken uit de collectie tentoongesteld. Deze tentoonstelling gaat plaats vinden in de nieuwe vleugel van De Pont. 

Huis Marseille

In de afgelopen twee decennia heeft Huis Marseille een mooie verzameling bijeengebracht van ruim zevenhonderd fotowerken van internationaal toonaangevende fotografen. Denk aan namen als Thomas Struth, Thomas Ruff, Andreas Gursky, Andres Serrano, Deana Lawson, Viviane Sassen en Jean-Luc Mylayne. Maar ook minder gevestigde namen zijn vertegenwoordigd, zoals Jamie Hawkesworth en Julie Greve, die opereren op het snijvlak van mode en kunst.

Het vervagen van grenzen binnen de fotografische discipline is een van de invalshoeken van de tentoonstelling in De Pont. Deze concentreert zich op de aanwinsten van de afgelopen vijf jaar. De digitale revolutie van fotografie online en de terugkeer naar analoge praktijken zijn van invloed op de vraag wat fotografie anno 2020 is. En hoe ga je binnen een museale verzameling om met die nieuwe ontwikkelingen? Pictures from Another Wall probeert op die vraag een antwoord te geven.

Extra informatie

De opening van Pictures from Another Wall vindt plaats op zaterdag 15 februari om 15.00 uur. De tentoonstelling is vanaf dan tot en met 5 juli te zien in museum De Pont.

Locatie

Reageer op dit bericht