Agenda

Ruimtevaart School

Opening Ruimtevaartschool in de spoorzone

Wanneer: 12 januari 2020 van 12:00 tot 14:00 Waar: LocHal Entree: €60,-
Bestel tickets

Opening Ruimtevaartschool in de spoorzone

De Ruimtevaartschool zorgt voor een unieke reis naar Mars voor kinderen van 9 tot 13 jaar. Zes zondagen komen ze bij elkaar. In die dagen worden ze helemaal klaargestoomd. De deelnemers mogen zich na afloop echte jonge astronauten noemen. Maar dat gaat niet zomaar! Eerst ondergaan zij een fitheidstest, leren ze echt astronautenvoer eten, zelf een raket bouwen én afvuren. Ook ontdekken ze hoe te overleven op een andere planeet.

Op een speelse manier maken de leerlingen kennis met alle aspecten die bij een reis naar Mars komen kijken. Het programma bestaat uit zes zondagen van 12.00 tot 14.00 uur. De opening vindt plaats in de LocHal op 12 januari.

Reis naar Mars

Deze dag bereiden de deelnemers zich voor op hun reis naar Mars. De tweede zondag duiken de astronauten de geschiedenisboeken in. Wat is er bekend vanuit het verleden over een reis naar Mars? Na de masterclass zijn de deelnemers klaar voor het echte werk. In week drie vindt in Ontdekstation013 de bouw en lancering van de raket plaats. Na afloop hiervan mogen de deelnemers de hele dag gratis in Ontdekstation013 blijven onderzoeken en bouwen.

Handige informatie:

  • Datum: zondag, 12 januari 2019
  • Tijd: van 12:00 tot 14:00 uur
  • Locatie: LocHal
  • Tickets: €60,- voor de zesdaagse reis

Locatie

Reageer op dit bericht