Agenda

geborduurde zakdoek

Oranje Boven bij Textielmuseum

Wanneer: 1 april 2017 tot 11 juni 2017 Waar: TextielMuseum Tilburg Entree: €12,00
Bestel tickets

Oranje Boven bij Textielmuseum

Oranjesouvenirs van textiel bestaan al lang. Het TextielMuseum heeft een grote en fraaie collectie van dit gedenktextiel, variërend van kleurrijke gedrukte gedenkdoeken tot glanzend witte damast met ingeweven koninklijke portretten, vlaggen en kronen. 

Oranje Boven!

Het TextielMuseum staat in de periode van 1 april t/m 11 juni in het teken van Koningsdag. De grote en fraaie collectie koninklijk gedenktextiel van het museum, variërend van kleurrijke gedrukte gedenkdoeken tot glanzend wit damast met ingeweven koninklijke portretten, vlaggen en kronen een selectie hiervan presenteren ze in de tentoonstelling ‘Oranje boven!’ in het kader van Koningsdag 2017 in Tilburg.

Twee meesterstukken van Jan Taminiau worden vanaf 27 april toegevoegd aan de tentoonstelling ‘Oranje Boven! Koninklijk Textiel | Meesterstukken’. Het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Tilburg en de 50ste verjaardag van de koning is voor het TextielMuseum een feestelijke aanleiding om een speciaal gedenkdamast te vervaardigen. Het aanbieden van damasten tafelgoed aan de koninklijke familie bij een feestelijke gebeurtenis of bij het bezoek aan een stad is al eeuwenlang een traditie. Ontwerper Jan Taminiau is door het TextielMuseum gevraagd om het tafellaken en vijftig bijbehorende servetten te ontwerpen. Het proefmodel en het maakproces van dit speciale nieuwe meesterstuk zijn, samen met de veelbesproken koningsblauwe inhuldigingsjurk en de cape van koningin Máxima, is te bewonderen in het TextielMuseum vanaf 27 april tot het einde van de Oranje Boven tentoonstelling.

Meer informatie

    • Locatie: TextielMuseum
    • Datum: 1 april 2017 t/m 11 juni 2017
    • Entree: €12,00 – Op vertoon van je Koningsdag zakdoek gratis tot 11 juni

Alles over Koningsdag in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de officiële route, de leukste feestjes en de mooiste foto’s van Koningsdag in Tilburg:

Locatie

Reageer op dit bericht