Agenda

Outwitting the devil

Dansvoorstelling ‘Outwitting the devil’ in Theaters Tilburg

Wanneer: 21 januari 2020 van 20:15 tot 21:35 Waar: Theaters Tilburg Entree: vanaf €27.50
Bestel tickets

Dansvoorstelling ‘Outwitting the devil’ in Theaters Tilburg

In de nieuwste voorstelling van Akram Khan, ‘Outwitting the devil’, brengt hij dansers bijeen uit verschillende culturen en disciplines: de klassieke Indiase bharata, hedendaagse dans, ballet en hiphop.

De Engelse choreograaf Akram Khan behoort tot de wereldtop in de hedendaagse dans. Al jaren wordt hij beschouwd als een van de meest toonaangevende choreografen van deze tijd en wordt hij geroemd als visionair. Op 21 januari om 20:15 uur is deze dansvoorstelling te zien in Theaters Tilburg.

Over de voorstelling

Outwitting the devil zit vol betekenis. Akram Khan zegt erover: “We zijn zelf de duivel. We zijn de eerste generatie die weet dat ze bezig is de planeet te vernietigen. En de laatste generatie die er nog iets aan kan doen.” Voor zijn voorstelling herleest hij het 4000 jaar oude Gilgamesj-epos, geschreven op kleitabletten, als een parabel voor de moderne mens.

Khan koos het fragment waarin koning Gilgamesj op één van zijn reizen arriveert bij een schitterend woud. Hij vernietigt het hele bos om de demonische bewaker ervan te kunnen doden. Khan en de zes dansers gaan op zoek naar fragmenten van verloren kennis en de verhalen van gevallen goden. Outwitting the devil zal nog lang op je netvlies gebrand blijven.

Tickets zijn nu verkrijgbaar vanaf €27.50.

Locatie

Reageer op dit bericht