Agenda

tilburg university

OV-cafédebat voor Tilburgse jongeren

Wanneer: 20 november 2013 Waar: Tilburg University

OV-cafédebat voor Tilburgse jongeren

Reizigersoverleg Brabant organiseert op 20 november het OV-cafédebat voor Tilburgse jongeren. De visie van deze jongeren, onder andere die op het mogelijk toekomstig wegvallen van het huidige  studentenreisproduct, is daarin speerpunt. Gespreksleider tijdens deze avond is Dennis Storm, onder jongeren bekend van tv-programma’s als Try Before You Die, Spuiten en Slikken en 3 op Reis. Hij vormt de schakel tussen de jongeren en prominente spelers en belanghebbenden in de wereld van het openbaar vervoer, zoals de gedeputeerde Mobiliteit van de Provincie Noord-Brabant.

Reizigersoverleg Brabant behartigt de belangen van reizigers in het Brabantse openbaar vervoer. Gezien dat ruim 60% van deze reizigers jonger is dan 25 jaar, streeft deze belangenbehartiger ernaar hen een grotere stem geven. Dit vormde het startsein voor de organisatie van  het OV-cafédebat voor jongeren in Tilburg.
Onderwerpen tijdens deze informele bijeenkomst zijn de consequenties van en oplossingen voor het mogelijk toekomstig wegvallen van het huidige studentenreisproduct, het behoud van jongeren in het openbaar vervoer na hun studie en verbeteringsvoorstellen voor het (Tilburgse) openbaar vervoer. Het discussiepanel bestaat uit afgevaardigden van de Provincie Noord-Brabant (Ruud van Heugten, gedeputeerde Mobiliteit), de gemeente Tilburg (Roel Lauwerier, wethouder, portefeuille Infrastructuur en Mobiliteit), Veolia Transport, Avans Hogescholen, fractie SAM van de universiteit van Tilburg en Reizigersoverleg Brabant zelf. Maar de invalshoek van de jongeren zelf zal natuurlijk de boventoon voeren. Reizigersoverleg Brabant nodigt dan ook graag elke jongere vanaf 16 jaar uit om zijn of haar stem te laten horen tijdens het OV-cafédebat.

OV-cafédebat Tilburg
Woensdag 20 november
19.45 – 22.00 uur
Café Bolle, Piusplein 8, Tilburg

Meer informatie over het OV-cafédebat is te vinden op www.reizigersoverlegbrabant.nl of de facebookpagina van Reizigersoverleg Brabant.

Locatie

Reageer op dit bericht