Agenda

Paddenstoelenwandeling

Paddenstoelenwandeling in de Oude Warande

Wanneer: 8 oktober 2017 van 11:00 tot 13:00 Waar: Oude Warande Entree: gratis

Paddenstoelenwandeling in de Oude Warande

Zondagmorgen 8 oktober kun je onder begeleiding van leden van de Paddenstoelenwerkgroep van KNNV-afdeling Tilburg een mooie wandeling maken in de Oude Warande. Nu de zomer plaats heeft moeten maken voor de herst komen er – ook in de Oude Warande – weer talrijke paddenstoelensoorten tevoorschijn. Zeker als het in de dagen vlak voor de wandeling nog heeft geregend, zul je er een groot aantal kunnen zien.

Paddenstoelenwandeling

Natuurlijk komt tijdens de paddenstoelenwandeling ter sprake welke paddenstoelen eetbaar zijn en welke beslist niet. Daarnaast is er nog zoveel meer te vertellen. Bijvoorbeeld over die bekende paddenstoel met zijn rode hoed en witte stippen. Waarom heet die nu vliegenzwam? En wist je dat er paddenstoelen zijn die samenwerken? Bijvoorbeeld met bomen? Niet iets wat je direct zou verwachten van een schimmel – wat een paddenstoel in wezen is.

Dat paddenstoelen in de natuur een belangrijke positieve rol vervullen als opruimers, is bekend. Maar hoe zit het met paddenstoelen die zich open in levende bomen en struiken hebben genesteld? Je zult over dit alles tijdens de wandeling zeker worden geïnformeerd. En daarnaast is de kans groot dat je, met de vondst van een ‘heksenkring’ of een ‘duivelsei’, doordringt tot de magische sfeer die hangt rondom de paddenstoel als wonderlijke verschijning in de natuur.

Praktische informatie

Breng een spiegeltje mee: dan kun je gemakkelijk een kijkje nemen onder de hoed van gesteelde paddenstoelen of aan de onderkant van dakpansgewijs groeiende exemplaren. Ook een loepje komt van pas. De wandeling start vanaf de parkeerplaats Tilburg University aan de Warandelaan om 11.00 uur. De excursie duurt ongeveer tot 13.00 uur. Voor vragen over de wandeling kun je contact opnemen met Marie-Cécile van de Wiel via secretaris@tilburg-knnv.nl.

In het kort

  • Datum: zondag 8 oktober 2017
  • Tijd: 11.00 – 13.00 uur
  • Startplaats: Parkeerplaats Tilburg University (Warandelaan)
  • Deelname: gratis!

 

Locatie

Reageer op dit bericht