Agenda

politiek café

Performance Pandora’s Dropbox in De NWE Vorst

Wanneer: 26 oktober 2017 van 20:30 tot 22:30 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: €16,-
Bestel tickets

Performance Pandora’s Dropbox in De NWE Vorst

In Pandora’s Dropbox presenteert choreografe Katja Heitmann de perfecte mens in een perfecte wereld. Op woensdag 25 en donderdag 26 oktober kun je in Theater De NWE Vorst getuige zijn van de performance.

Zes performers hebben de missie om te allen tijden het evenwicht te behouden. Kan een mens een optimaal functionerende machine worden: een apparaat van botten, spieren, sensoren en vlees? Wat staat er op het spel wanneer je het menselijke leven tot een algoritme probeert om te vormen?

Pandora's Dropbox

 

foto: Imke Panhuijzen

 

Pandora’s Dropbox

Pandora was de perfecte mens, de draagster van alle gaven. Ze was intelligent, talentvol en gehuld in de allermooiste kleding. Ze had de bevalligheid en schoonheid van een godin, de benen van een hinde en de nieuwsgierigheid van een jong kind. Zeus stuurde Pandora naar de aarde, schonk haar een vat en gaf daarbij de opdracht om het nooit te openen. Maar Pandora was van nature een nieuwsgierig wezen. Ze kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en opende het vat, waarna alle rampen en zorgen uit het vat tevoorschijn kwamen en zich verspreidden over de aarde.

Deze theaterbeleving begint met een proloog, waarin choreograaf Katja Heitmann u persoonlijk meeneemt in de concentratie en bewegingstechniek. Daarna volgt een anti-tragedie en als epiloog is er
een gesprek met de dansers en filosoof Ingrid de Rond.

Katja Heitmann (1987, Hamburg) opereert op het snijvlak tussen theater, dans, beeldende kunst, performance en installatie. In haar performances onderzoekt zij wat de mens beweegt in het huidige tijdsgewricht. In 2016 won Katja de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

In het kort

  • Datum: donderdag 26 oktober 2017
  • Aanvang: 20.30 uur
  • Locatie: Theater De NWE Vorst
  • Entree: €16,-

Locatie

Reageer op dit bericht