Agenda

parkfestival tilburg noord

Parkfestival Tilburg Noord

Wanneer: 2 september 2018 van 12:00 tot 17:00 Waar: Ypelaerpark Entree: Gratis

Parkfestival Tilburg Noord

Sinds de eerste keer in 2010 is het Parkfestival in het Ypelaerpark al een groot succes. Vooral bewoners van Tilburg-Noord maar ook bezoekers van ver daarbuiten weten dit tweedaagse festival te vinden. Een ongecompliceerd feest van ontmoeting, informatie, gezelligheid, eten en drinken en muziek. Bij de herinrichting van het park en daaraan grenzende terras van wijkcentrum de Ypelaer is duidelijk rekening gehouden met de wensen en behoeften van de wijk. Het is nu niet alleen een mooi park maar ook de ideale locatie voor een Parkfestival en andere grote en kleine activiteiten.

Voor alle culturen en leeftijden

Het Parkfestival is in eerste instantie bedoeld voor de wijkbewoners. Maar verder is iedereen uit de wijde omgeving van harte welkom. Voor een dagje Parkfestival heb je geen dikke portemonnee nodig. De toegang is gratis en de prijzen voor eten en drinken zijn laag.

Kinderen

Een doelgroep die heel belangrijk is in de wijk. Op beide dagen is een groot deel van het park gereserveerd voor de jeugd met diverse klim- en springkussens. Maar je kunt ook je gezicht laten schminken of een afwasbare glittertatoeage laten zetten. Op zaterdagmiddag kun je oefenen bij het Klein Circus Hoeps. Er is ook een heuse kinderbar, waar onder meer ranja en kindersnoep verkocht worden voor héél kleine prijsjes.

Jongeren

Buurtsport Tilburg zorgt samen met het Jongerenwerk Tilburg-Noord voor sportieve activiteiten voor de oudere jeugd. Er worden ook enkele toernooien georganiseerd waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Aanmelden kan gewoon ter plaatse.

Vrijmarkt

Al vele jaren een enorm succes in combinatie met het Parkfestival. Op beide dagen geopend van 12 tot 17 uur. Voor de echte koopjesjagers. En er staan ook kraampjes bij met lekkere hapjes.

Gratis brunch

Wees er op tijd bij en neem op zondag 2 september vanaf 12 uur deel aan de gratis brunch. Etenswaren zijn halal, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Bij de start van deze brunch opent de wijkwethouder van Tilburg-Noord, Mario Jacobs, de 2e festivaldag.

Open Podium

Op het grote overdekte podium vinden muzikale en andere optredens plaats. De volgende optredens staan in ieder geval op het programma:

Zaterdag

  • Het Meezingkoor Meepesaant zingt voornamelijk Nederlandstalig, maar heeft ook enkele Duits- en Engelstalige nummers op hun repertoire. Ze treden op om 14.30 en 15.30 uur.
  • De band Bad Duck speelt een mengeling van allerlei muziekstijlen (jazz, pop, ska, enz.). Ze sluiten net als vorig jaar de eerste dag van het Parkfestival af.

Zondag

  • Het accordeonorkest Les Musiciens Joyeux treedt op tijdens de brunch tussen 12 en 14 uur.
  • Het Wijkorkest Tilburg-Noord bestaat uit kinderen en volwassenen uit de wijk, die allemaal een instrument hebben leren bespelen en daarmee samen muziek maken. Ze treden of vanaf 16.30 uur.

Locatie

Reageer op dit bericht