Agenda

kluizenaar

PARKVorst: Maurice Bogaert met tentoonstelling WANDER

Wanneer: 10 februari 2017 tot 25 maart 2017 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: Gratis

PARKVorst: Maurice Bogaert met tentoonstelling WANDER

Op 10 februari om 17.00 uur gaat de tentoonstelling WANDER van Maurice Bogaert van start in theater De NWE Vorst. Deze tentoonstelling zal te zien zijn tot 25 maart. 

De NWE Vorst is een Tilburgs theater dat zich concentreert op de podiumkunsten, PARK is een Tilburgs podium dat zich richt op hedendaagse beeldende kunst. Met PARKVorst slaan we de handen ineen; binnen dit initiatief realiseren we presentaties van beeldende kunst in Tilburg. We richten ons daarbij op kunstenaars die zich op het grensvlak van beeldende kunst en podiumkunst bevinden. Dat kunnen installaties zijn of beeldend werk met een tijdsverloop of performatief element. ​

Maurice Bogaert

De eerste kunstenaar die we binnen PARKVorst presenteren is Maurice Bogaert. Hij focust met zijn werk op wat hij zelf filmische architectuur noemt. Hij onderzoekt de relaties tussen en de werking van architectuur en bewegend beeld, zowel in maquettes als in levensgrote installaties. Zijn scenografische werken zijn theatraal, het publiek is zowel toeschouwer als acteur.

Het werk van Bogaert was de afgelopen jaren onder andere te zien tijdens Festival a/d Werf (2011), Over het IJ Festival (2015) en op de ArtRotterdam (2016). Komend voorjaar is er behalve bij PARKVorst nieuw werk te zien in DordtYart (Dordrecht) en De Anningahof (Zwolle).

Tentoonstelling WANDER

In de tentoonstelling WANDER  heeft de installatie Het Wezen van de Stad een centrale rol. In deze installatie fungeert de stad als de hoofdpersoon, als organisme in permanente staat van verandering. Het toont een metabolisme van opbouw en afbraak. Het is een fusie van installatie, live cinema en geschreven tekst.

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 10 februari om 17.00 uur en loopt tot en met zaterdag 25 maart. Geopend di t/m vr tussen 10.00 en 17.00 uur en in de avonden en weekenden 2 uur voor aanvang tot 1 uur na afloop van een voorstelling.

Locatie

Reageer op dit bericht