Agenda

PARKVorst-tentoonstelling

PARKVorst-tentoonstelling: Tinka Pittoors met Irreligion

Wanneer: 19 mei 2017 om 10:00 uur tot 7 juli 2017 om 17:00 uur Waar: Theater De NWE Vorst Entree: Gratis

PARKVorst-tentoonstelling: Tinka Pittoors met Irreligion

Op vrijdag 19 mei om 17:00 uur wordt de tweede PARKVorst-tentoonstelling van Tinka Pittoors (BE) geopend in De NWE Vorst. Tinka realiseert de in situ installatie ‘Irreligion’ die de ruimte weerspiegelt in een absurde setting waarin een hert en een keramische sculptuur de protagonisten van een verhaal zonder begin en einde zijn. Op het in de ruimte liggende tapijt speelt zich zo een verstilde scène af, aan de toeschouwer de taak om het verloop van het verhaal te verbeelden.

Tinka Pittoors

In haar installaties stelt Pittoors de utopie van een maakbare wereld centraal. Ze creëert een eigen universum door banale gebruiksvoorwerpen te combineren met kleurige zelfgemaakte nieuwe vormen en structuren. Zo ontstaan beelden die balanceren tussen twee werelden, de reële en de door haar gemaakte. Pittoors was tot eind april te gast in het EKWC te Oisterwijk waar ze een deel van het in PARKVorst getoonde werk kon realiseren.

PARKVorst-tentoonstelling

Met PARKVorst slaan PARK, een Tilburgs podium dat zich richt op hedendaagse beeldende kunst, en DE NWE Vorst de handen ineen. Binnen dit initiatief realiseren ze presentaties van kunstenaars die zich op het grensvlak van beeldende kunst en podiumkunst bevinden. Dat kunnen installaties zijn of beeldend werk met een tijdsverloop of performatief element.

Irreligion

‘Irreligion’ is te bezoeken van vrijdag 19 mei t/m vrijdag 7 juli in De NWE Vorst. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur en in de avonden en weekenden vanaf 2,5 uur voor aanvang/tot 1 uur na afloop van een voorstelling. Toegang tot de tentoonstelling is gratis, meer informatie is te vinden op www.denwevorst.nl

Locatie

Reageer op dit bericht