Agenda

saving private ryan

Pathé Classics: Saving Private Ryan in Pathé Tilburg

Wanneer: 6 juni 2019 van 19:30 tot 22:33 Waar: Pathé Entree: €8,50
Bestel tickets

Pathé Classics: Saving Private Ryan in Pathé Tilburg

Ter ere van de 75e herdenking van D-day keert Steven Spielbergs veelbekroonde oorlogsfilm Saving Private Ryan op 6 juni terug naar Pathé Tilburg! De klassieker waarin de laatste broer van de familie Ryan teruggehaald wordt uit de vijandelijke gebieden in Frankrijk. Met onder andere Matt Damon en Tom Hanks.

Wanneer drie van de vier gebroeders Ryan op verschillende slagvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven komen, grijpt de top van het Amerikaanse leger in. Onder leiding van kapitein John Miller (Tom Hanks) wordt een kleine reddingsmissie op touw gezet om soldaat James Ryan (Matt Damon) terug te halen uit de vijandelijke gebieden in Frankrijk.

Over Saving Private Ryan

Steven Spielbergs oorlogsfilm ‘Saving Private Ryan’, met een zeer realistische verbeelding van de invasie van Normandië door de geallieerden, werd bekroond met 5 Academy Awards, waaronder die voor Beste Regisseur. Ook werden Oscars in de wacht gesleept voor Cinematografie, Montage, Geluid en Geluidsmontage. Ruim zeventig recensenten (waaronder die van Time Magazine, USA today, The New York Times en Entertainment Weekly) en recensenten uit NY, Chigago, Dallas-FT. Worth en Groot-Brittanie riepen hem uit tot Beste Film van het Jaar. Recensenten in LA en Toronto vonden niet alleen de film maar ook de regie het beste. Bovendien ontving Spielberg ook nog zijn derde Directors Guild of America Award.

Locatie

Reageer op dit bericht