Agenda

avicii

Pathé Music – Avicii: True Stories

Wanneer: 26 oktober 2017 van 20:30 tot 22:45 Waar: Pathé Entree: €12,50
Bestel tickets

Pathé Music – Avicii: True Stories

Op donderdag 26 oktober kun je bij Pathé Tilburg terecht voor een speciale muziekspecial. Avicii: True Stories staat namelijk op het programma. Als bezoeker beleef je het optreden alsof je vooraan staat, maar dan vanuit je gemakkelijke bioscoopstoel.

Avicii brak in 2010 internationaal door met het nummer ”Bromance” en was vanaf dat moment niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Nummers als ”Wake me up”, ”Hey Brother” en ”Addicted to You” bezorgden de DJ meerdere malen een top 10 notering in de jaarlijkse top 100 van DJ Magazine van de beste dj’s.

Eind maart 2016 kondigde de DJ aan in augustus 2016 te stoppen met toeren vanwege gezondheidsproblemen. Wel bleef hij actief als producer. Op 10 augustus 2017 bracht hij de EP Avīci uit met vijf nieuwe nummers en een remix. Deze documentaire is een muzikale reis door het leven van Avicii, met verhalen van collega Dj’s.

Avicii: True Stories

Avicii: True Stories, een documentaire van Levan Tsikurishvili, volgt het leven van de ster-DJ Avicii, vanaf het allereerste begin tot zijn bestorming van de wereldwijde hitlijsten.

Ook speelt de worsteling met zijn fysieke en mentale gezondheid – een onderwerp waar niet vaak over gesproken wordt in de muziek industrie – een rol in de documentaire. Piece of Magic Entertainment brengt Avicii: True Stories slechts eenmalig, als speciale event cinema-productie, op 26 oktober wereldwijd uit in de bioscoop.

Avicii: True Stories geeft een beeld van de succesvolle carrière en het controversiële pensioen van de Grammy genomineerde producer, tekstschrijver en artiest Avicii (ook bekend als Tim Bergling), één van werelds grootste artiesten uit de live muziekindustrie. Voor de eerste keer vertelt Tim zelf de over zijn succes en waarom hij zo onverwacht gestopt is met toeren. Tijdens deze vertoning is ook exclusief het allerlaatste optreden van Avicii in Ushuaia, Ibiza, dat gefilmd is op 28 augustus 2016, te zien.

Regisseur Levan Tsikurishvili volgde elke stap van Avicii en zat de superster met zijn camera dicht op de huid. Van zijn megashows voor een 80.000-koppig uitzinnig publiek in zijn thuisstad Stockholm tot zeer persoonlijke interviews waarin Avicii vertelt over de uitdagingen in zijn carrière en de ziektes waaronder hij gebukt ging.

Ook bekende artiesten als Tiësto, David Guetta en Nile Rodgers komen in True Stories aan het woord over de druk die beroemdheid met zich meebrengt. Daardoor is True Stories niet alleen een film over Avicii maar kan beschouwd worden als een algemeen inkijkje in de muziekscene.

Locatie

Reageer op dit bericht