Agenda

home alone

Pathé Special – Home Alone

Wanneer: 9 december 2017 van 15:00 tot 17:00 Waar: Pathé Entree: €8,50
Bestel tickets

Pathé Special – Home Alone

Back to the Future, Indiana Jones, Top Gun, Alien. Dit zijn slechts enkele filmklassiekers die Pathé de afgelopen jaren met succes heeft teruggebracht naar de bioscoop. Films die iedereen wel kent, maar die je misschien nog nooit op het grote doek gezien hebt! Vanaf zaterdag 9 december staat de film Home Alone op het programma.

Dankzij Pathé Classic beleef jij bij Pathé Tilburg je favoriete films nog een keer op grootse wijze op het witte doek, met het mooiste beeld en het beste geluid.

Home Alone

Terug in de bios rond de kerstdagen: Home Alone. Als de 8-jarige Kevin per ongeluk alleen wordt thuisgelaten met kerst, zal hij zelf twee niet al te slimme inbrekers buiten de deur moeten houden.

De achtjarige jongen Kevin McAllister (Macaulay Culkin) woont samen met al zijn broers en zussen in een enorm huis in een buitenwijk van Chicago. Zijn ouders besluiten de kerstdagen met het hele gezin in Frankrijk te gaan vieren, maar het is zo’n warboel in huize McAllister dat ze helemaal vergeten om Kevin mee te nemen. Kevin blijft alleen achter en heeft het hele rijk voor zichzelf, op zich niet zo’n straf. Maar wanneer twee niet al te slimme inbrekers (Joe Pesci en Daniel Stern) het op zijn huis gemunt hebben, moet Kevin allerlei trucjes bedenken om ze buiten de deur te houden.

John Hughes, maker van de jaren tachtig klassiekers The Breakfast Club en Ferris Bueller’s Day Off, schreef het script van de familiefilm Home Alone. Het was een enorme bioscoopklapper tijdens de kerstdagen van 1990 en lanceerde de acteercarrière van kindsterretje Macaulay Culkin, de oudste uit een heel nest van jonge acteurs. Home Alone was tevens de doorbraak voor regisseur Chris Columbus, die eerder al naam had gemaakt met zijn scenario’s van Gremlins en The Goonies. Columbus zou een dikke tien jaar later beginnen aan een van de grootste projecten uit de filmgeschiedenis: de verfilming van de Harry Potter-reeks.

In het kort

  • Locatie: Pathé, Pieter Vreedeplein
  • Aanvang: 15:00 uur
  • Prijs: €8,50

Locatie