Agenda

Fazil Say

Pianist Fazil Say met Sinfonietta in Theaters Tilburg

Wanneer: 15 februari 2018 van 20:30 tot 22:20 Waar: Theaters Tilburg Entree: €29,-
Bestel tickets

Pianist Fazil Say met Sinfonietta in Theaters Tilburg

De Turkse pianist, componist en Edison Klassiek 2017 winnaar Fazil Say komt samen met strijkorkest Amsterdam Sinfonietta naar de concertzaal van Theaters Tilburg. Het concert vindt plaats op donderdag 15 februari.

Fazil Say

Het spontane, directe en emotionele spel van Fazil Say maakt dat hij wereldwijd fans heeft. De pianist heeft een grote passie voor jazz en improvisatie, wat goed hoorbaar is in zijn eigen muziek. Zijn uitvoering van Mozart ‘groovet’, schreef een Duitse recensent. Met Amsterdam Sinfonietta speelt hij Mozarts Pianoconcert nr. 12. Zijn eigen Tweede pianoconcert ‘Silk Road’ is een betoverende mix van hedendaagse muziek, Oosterse muziek en jazz. Elk deel bezoekt een ander land langs de legendarische Zijderoute: Tibet, India, Irak en Turkije. Het programma besluit met Beethovens Strijkkwartet (versie voor strijkorkest). De ‘Mount Everest’ uit de kamermuziek biedt met niets te vergelijken vergezichten.

Amsterdam Sinfonietta

Amsterdam Sinfonietta, hét strijkorkest van Nederland, is ensemble in residence van Concertzaal Tilburg. Het orkest bestaat uit 22 strijkers en treedt op over de hele wereld. Amsterdam Sinfonietta wordt begeleid door Candida Thompson en speelt zonder dirigent. Vorig jaar speelde het orkest het Koningsdagconcert in Tilburg en onlangs stond Amsterdam Sinfonietta samen met rapper en zanger Typhoon in de Tilburgse concertzaal.

Tickets voor het concert zijn te bestellen via de website van Theaters Tilburg, aan de balie van InfoService & Tickets of telefonisch via 013 543 22 20. Een ticket kost normaal €29,- en jongeren betalen €14,50.

In het kort

  • Datum: donderdag 15 februari 2018
  • Tijd: 20.30 – 22.20 uur
  • Locatie: Concertzaal, Theaters Tilburg
  • Entree: regulier €29,-

Locatie

Reageer op dit bericht