Agenda

plantjesmarkt

Plantjes-, potjes- en stekjesruilmarkt in de Reeshof

Wanneer: 14 april 2019 van 11:00 tot 16:00 Waar: The King Of Italy Entree: Gratis

Plantjes-, potjes- en stekjesruilmarkt in de Reeshof

Geheel passend in een circulair Tilburg: een marktje in de mooie tuin pizzeria Giardino d’Italia (voormalig King of Italy) gaat open voor mensen die zelf hun minder geliefde planten meenemen om in te ruilen voor een hipper, nieuwer of makkelijker exemplaar. Een ander is namelijk blij met jouw oude plant. Het evenement wordt op zondag 14 april georganiseerd door Giardino d’Italia en Stichting OpGroeneVoet Tilburg.

Tussen 11.00 en 16.00 staan groenliefhebbers, kwekers, kinderen en particulieren, met hun zaailingen, stekjes, bloempotten en DIY-producties in de tuin aan de Huibevendreef 22. Met de fiets te bereiken via de Reeshofdijk. Er is ook een regentonnenexpert aanwezig, er zijn workshops in stekken en guerilla gardening en er is akoestische live muziek.Heb je niets te ruilen? Dan ben je natuurlijk ook welkom.

De organisatie wil mensen helpen om hun tuin op een leuke en goedkope manier te vergroenen. “Er is zoveel om te delen en te ruilen,” zegt Bram van Beurden van Giardino d’Italia. “Als je begint met kweken, kan het zijn dat je opeens veertig artisjokplantjes hebt, terwijl je liever nog een paar kruidenplantjes zou willen. Die kun je dan mooi ruilen met iemand anders. Of je hebt gewoonweg potten en planten waarop je bent uitgekeken en zin in iets anders.”

Stichting OpGroeneVoet promoot al jarenlang geveltuintjes en werkt nu aan het project 1000 Blauwe Tuinen in Tilburg. Daar past het delen van planten erg goed bij. “Het is gewoon fijn om samen te werken aan een groenere, en mooiere stad,” zegt Janneke de Vries van stichting OpGroeneVoet.

Aanmelden

Wil je meedoen met de Plantjes & Stekjes ruilmarkt? Er zijn grote kramen te huur , maar zelf een tafel en stoel meenemen of een plek op de ‘ruiltafel’ kan ook en is gratis. Vanwege de ruimte wel even aanmelden. Heb je zelf een beperkt aantal planten te ruil, neem ze mee in een krat of doos. Aanmelden als vrijwilliger, voor een kraam of gratis plekje via de website.

Locatie

Reageer op dit bericht