Agenda

Poezie

Poëzie en Muziek in Bibliotheek Wagnerplein

Wanneer: 8 februari 2020 van 12:30 tot 14:30 Waar: Bibliotheek Wagnerplein Entree: Gratis

Poëzie en Muziek in Bibliotheek Wagnerplein

Eind januari staat in het teken van poëzie: gedichtendag én de start van de Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen. Op zaterdag 8 februari organiseert De Bibliotheek Wagnerplein een middag met poëzie in de hoofdrol. Met voordrachten door de schrijvers van ’t Schrijfatelier Wagnerplein en een optreden met gedichten en muziek door Womens Poetry Project. Een literaire en muzikale middag van 12.30 uur tot 14.30 uur

Womens Poetry Project

Womens Poetry Project is een muzikale literaire reis met zangeres Marleen Achten en gitaritst en componist John Nuyten. Zij geven een voorstelling over tien vrouwelijke dichters, die allen in hun eigen tijd en omgeving hun leven hebben beschreven en hun stem hebben laten horen. Hun verhaal en gedicht wordt verteld en iedere dichteres krijgt een eigen lied.

Het Schrijfatelier

Het Schrijfatelier is een enthousiaste club schrijvers. Elke week komen ze bij elkaar in de Bibliotheek Wagnerplein, om samen te schrijven en feedback te geven op elkaars werk.

“De toekomst van nu” is het thema van de Poëzieweek. De schrijvers zijn in de pen geklommen en er zijn mooie gedichten geschreven rond dit thema. Op 8 februari staan Willem, Dianae, Danielle en Ad op de zeepkist om hun zelfgeschreven gedichten te delen met het publiek.

Programma:

  • 12.30-13.00 uur Muziek en voordrachten door Womens Poetry Project
  • 13.00-14.00 uur Op de Zeepkist: voordrachten door het Schrijfatelier Wagnerplein
  • 14.00-14.30 uur Afsluiten met muziek en voordrachten Womens Poetry Project

Praktische informatie 

  • Datum: Zaterdag 8 februari
  • Tijd: 12.30 – 14.30 uur
  • Toegang: Gratis

Locatie

Reageer op dit bericht