Agenda

pompoenfeest

Pompoenfeest bij StadsTuinderij Piushaven

Wanneer: 26 oktober 2019 van 14:00 tot 17:00 Waar: Stadstuinderij Piushaven Entree: Gratis

Pompoenfeest bij StadsTuinderij Piushaven

StadsTuinderij Piushaven is een collectieve tuin aan de Havendijk waar ruim 60 vrijwilligers en een aantal dagbesteders onder professionele begeleiding groenten, bloemen en kruiden telen en verkopen. Daarnaast wonen er ook bijen, varkens en kippen. Afgelopen jaar hebben alle medewerkers weer hun best gedaan om te zorgen voor een succesvolle teelt en ondanks de hete zomer is er een goede oogst geweest. 26 Oktober wordt het teeltseizoen feestelijk afgesloten en is iedereen uitgenodigd om dit mee te vieren.

Pompoenfeest

Ook dit jaar sluiten de medewerkers van StadsTuinderij Piushaven het teeltseizoen weer af met een gezellig pompoenfeest. Dus kom heerlijk genieten van een lekkere zelfgemaakte pompoensoep op de slotviering van de StadsTuinderij! Wist je trouwens dat chefkok Paul Kappé van de Monarh onlangs nog een heerlijk én prachtig gerecht heeft gemaakt van onze muskaatpompoenen? Kijk op de website voor de bereiding. Het recept van ‘Chef pompoen’ is overigens ook te zien (en verkrijgbaar) in de LocHal bij de maandelijkse mini wisselexpositie van de StadsTuinderij bij het FoodLab.

Halloween voorpret bij de heksenketel Uiteraard is er ook een leuk kinderprogramma. Kinderen mogen een grote sierpompoen uithollen en een eigen freaky Halloween exemplaar maken. De pompoensoep wordt samen met de kinderen gemaakt in een heuse heksenketel. Ook bakker Pim is weer van de partij, hij gaat met de kinderen broodjes bakken boven het vuur.

Na het afscheid van teeltseizoen 2019 kunnen de medewerkers van de StadsTuinderij zich gaan voorbereiden op de winter.

Voor meer informatie zie de website.

Locatie

Reageer op dit bericht