Agenda

LocHal

Pop Up Talent Talks op expo Van Hier & Verder in de LocHal

Wanneer: 14 oktober 2021 van 20:00 tot 21:30 Waar: LocHal Entree: Gratis
Bestel tickets

Pop Up Talent Talks op expo Van Hier & Verder in de LocHal

Op donderdag 14 oktober vindt in de LocHal in Tilburg een Pop Up Talent Talk plaats in het kader van de expo Van Hier & Verder. Tijdens de Talent Talks geven makers in een interview setting een kijkje in de keuken van hun maakproces. Aan de hand van eigen gekozen fragmenten komen we erachter wat de makers inspireert en hoe hun werkproces verloopt. De Talent Talks is een concept van Pop Up Cinema, de interviews worden verzorgd door Meike van Zandvoort.

De programma’s van Pop Up Cinema komen vaak tot stand in samenwerking met een of meerdere partners. In dit geval is dat Kunstloc Brabant. Met de expo Van Hier & Verder toont Kunstloc het talent dat in Brabant groeit en bloeit. Makers uit verschillende disciplines tonen hun werk. Alle deelnemende makers hebben een talentontwikkelingstraject afgelegd binnen het programma TalentHub Brabant.

Talent Talk gasten donderdag 14 oktober

Tijdens de deze avond zijn te gast: Catherina losifidis (talenthub Next), Onias Landveld (talenthub WOLK) en Jing Wang (talenthub Design to Market)

Catherina Iosifidis

Catherina Iosifidis studeerde in 2019 af als regisseur aan de kunstacademie AKV St.Joost. Ze schreef en regisseerde de korte film STER, een fictiefilm waarin ze werkte met dansers en won de St. Joost penning. Catherina: “Ik ben nu bezig met een nieuwe korte film AMY & MAY. Dit wordt mijn eerste korte film na het afstuderen. Mijn ambitie is om speelfilms te regisseren en te schrijven. Op het moment ben ik ook mijn commercieel portfolio verder aan het ontwikkelen en hoop ik ook commercials en videoclips te mogen regisseren. Catherina volgt op dit moment een traject bij talenthub Next.

Onias Landveld

Onias Landveld (Paramaribo, 1985) is een echte verhalenverteller. Hij schrijft, spreekt, dicht en inspireert. Zijn talent deelt hij graag via concepten, workshops en spreek cursussen. Maar het podium is waar hij het liefst staat. In 1989 ontvluchtte hij samen met zijn familie de Surinaamse burgeroorlog. Na drie jaar te hebben gewoond in Utrecht, vertrok het gezin weer naar zijn geboorteland. Sinds 1998 woont hij in Tilburg. Onias nam deel aan de eerste editie van WOLK, talentontwikkelingstraject voor literatuur. Jorien Waanders (Poetry Circle Nowhere, partner binnen talenthub WOLK) over Onias: “Toen Onias een aantal jaar terug in Tilburg aan kwam lopen bij de Poetry Circle wisten we: dit is een talent waar je niet omheen kan, hij móet verder groeien en daar hebben we hem in kunnen helpen. Inmiddels heeft hij voor een volle AFAS (voorheen Heineken Music Hall) gesproken en is hij Stadsdichter van Tilburg geworden.” Op dit moment is Onias in de theaters te zien met zijn nieuwe voorstelling Kunu.

Jing Wang

Jing Wang is danser, organisator van Planet Pop’N en industrieel ontwerper. Binnen zijn talentontwikkelingstraject bij talenthub Design To Market werkt hij aan de doorontwikkeling van Kozen. Met dit jureringssysteem voor dans battles worden dansers in een battle op een eerlijkere wijze dan voorheen beoordeeld. Het systeem is ook inzetbaar bij livestreams. Er zijn zoveel nationale en internationale danswedstrijden dat het voor zowel dansers als kijkers onmogelijk is om ze allemaal te bezoeken en deel te nemen. Jing maakt met Kozen online deelname en kijken toegankelijk en mogelijk. Jing Wang: “Ik zit met mijn project Kozen in een transitiefase van een oud naar een nieuw product, juist daarvoor is het fijn om bij Design to Market betrokken te zijn want daar krijg ik de handvaten om dit proces goed te doorlopen.”

Interesse

Wil jij hierbij zijn? Meld je dan aan via de website van Kunstloc Brabant. Toegang voor deze bijeenkomst is gratis. Wees er snel bij! Er kunnen slechts 50 deelnemers aanwezig zijn.

Locatie