Agenda

Portraits Corpo Maquina in Theater De Nieuwe Vorst

Wanneer: 15 november 2019 van 20:30 tot 22:00 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: vanaf €8,50
Bestel tickets

Portraits Corpo Maquina in Theater De Nieuwe Vorst

In Portraits ontmoeten vijf gepassioneerde danseressen en vijf ex-gedetineerde jonge mannen elkaar. Voor de ogen van hun publiek leren ze elkaars belevingswereld kennen.

Als mens heb je niet voor het zeggen waar je geboren wordt en in welke omstandigheden. Toch bepaalt dat voor een groot deel hoe je leven zal zijn. Als je het zo bekijkt, kunnen we misschien anders naar elkaar kijken. Maakt niet juist ook de blik van een ander wie je kan zijn? Met Portraits nodigt Corpo Máquina ons uit om naar de portretten van tien jonge mensen te kijken: vijf jonge vrouwen met een droom en vijf jonge mannen die tot nu toe minder fortuinlijk terecht kwamen.

Voor de ogen van hun publiek leren ze elkaars belevingswereld kennen. Tien lichamen, groot, klein, licht, donker, hard, zacht. Ze spreken tot elkaar, informeren elkaar feilloos over wat ieder met zich meedraagt. Ze voelen elkaars zwaarte en veerkracht, gêne en nieuwsgierigheid, angsten en verlangens. Ze vertellen over wat niemand ze ooit heeft gevraagd, over dat wat ze eerder niet wisten of waar ze tot nu toe geen woorden voor vonden. Academisch getrainde dansers-lichamen en door het leven opgeleide jongenslijven. Hun bewogen geschiedenissen ballen zich samen tot een kracht die ook anderen uitnodigt om elkaar te zien en te voelen: over vrijheid en geborgenheid aan beide kanten van de streep.

Handige informatie:

  • Datum: vrijdag, 15 november 2019
  • Aanvang: 20:30 uur
  • Tickets: vanaf €8,50

Klik hier voor meer informatie over De Nieuwe Vorst.

Locatie

Reageer op dit bericht