Agenda

walk with me

Première van Walk with me in Cinecitta

Wanneer: 28 september 2017 om 19:15 uur tot 15 september 2017 om 22:30 uur Waar: Cinecitta Entree: €9
Bestel tickets

Première van Walk with me in Cinecitta

Walk with me is een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat. Hij komt oorspronkelijk uit Vietnam en heeft mindfulness naar het Westen gebracht. Als spiritueel leider woont hij nu in Plum Village, een leefgemeenschap in rustiek Zuid-Frankrijk, waar hij samen met andere zen-boeddhistische monniken en -nonnen mindfulness tot een wereldwijd fenomeen heeft doen uitgroeien.

Walk with me biedt een nooit eerder vertoonde toegang in deze gemeenschap. Drie jaar lang werden de levens van de bewoners van Plum Village gevolgd en komen existentiële vragen waarmee ze geconfronteerd worden aan bod in hun zoektocht naar acceptatie. Treed binnen in een wereld van bewustwording.

De film wordt kort ingeleid door Wake up Tilburg en na de documentaire biedt Wake up je de mogelijk om gezamenlijk te mediteren.  Als je mee wilt doen dan verzoeken ze je, je eigen kussentje en/of matje mee te brengen.

Programma start om 19.15 in zaal 1 en de meditatie start om 21.00 uur in zaal X.

Speciale thee (herbal harmony thee) is verkrijgbaar in de ristobar.

Wat is Wake Up?

Wake Up is een netwerk van jonge mensen, geïnspireerd door het boeddhisme, die de wereld een beetje mooier maken door wakker te worden in het hier & nu. Het is een groep jongeren en jongvolwassenen van ongeveer 18 – 35 jaar die met elkaar de kunst van leven in aandacht, oftewel Mindfulness, op een geheel eigen manier (speels, uniek, en eigentijds) in de praktijk brengen. Dit noemen ze de beoefening. Over het hele land komen ze bij elkaar in meditatiegroepen (ook wel Sangha’s geheten) waar ze verbinden door hun ervaringen en inzichten in hun meditatie te delen, en samen concrete oefeningen doen met Mindfulness en daar soms mee experimenteren… in dans, spel, beweging, etc.

Mediteren

Mediteren bij Wake Up betekent welkom te zijn zoals je bent. Het is een open uitnodiging om met nieuwsgierige blik te kunnen pauzeren in het moment en te verbinden met wat er in je leeft. Er is eigenlijk geen doel in meditatie, is dat geen opluchting? :-) Door te mediteren kun je met eenvoudige, praktische oefeningen samen of alleen het plezier ontdekken in wat leven in het nu daadwerkelijk betekent.

Mindfulness

Mindfulness is met doelgerichte aandacht bij de dingen stilstaan. Ze oefenen met praktische oefeningen in het dagelijkse leven. Als je mindfulness beoefent, breng je jezelf in verbinding met je boeddha-natuur van liefde en begrip. Mindfulness is de energie voor transformatie en geluk.

In het kort

  • Aanvang: 19:15
  • Locatie: Cinecitta, Willem II straat 29
  • Prijs: €9

Locatie

Reageer op dit bericht