Agenda

proefblaoze

Proefblaoze in de Tilburgse binnenstad

Wanneer: 3 februari 2018 van 13:13 tot 17:00 Waar: Binnenstad Tilburg Entree: Gratis

Proefblaoze in de Tilburgse binnenstad

Spelen in een carnavalsorkest of -band is topsport. Om alvast warm te draaien voor het carnavalsseizoen wordt daarom jaarlijks het Proefblaoze georganiseerd. Blaaskapellen, orkesten, muziekbands en verenigingen spelen niet alleen zichzelf warm, maar het publiek in de Tilburgse binnenstad. Oftewel: het ultieme opwarmevenement om in carnavaleske sferen te komen!

Proefblaoze in de binnenstad

Op zaterdag 3 februari vindt het Proefblaoze plaats in centrum van Tilburg. In totaal zijn er 25 carnavalsorkesten die het winkelend publiek gaan opwarmen, precies een week voordat carnaval écht losbarst. Niet dit jaar zijn de verenigingen die meedoen aan het evenement. Zij gaan langs diverse locaties langs om in de stemming te komen. Ook zijn de beroemde mascottes Tjeuke, Kingo en Bucky weer van de partij, hierdoor is er ook voor kleine Kruiken genoeg te beleven.

Praktische informatie

Om 13.13 uur wordt het Proefblaoze officieel geopend door de nieuwe Prins van Kruikenstad: Etienne d’n Irste. Dit gebeurt op het Piusplein. Vanaf dan zijn de groen-oranje klanken door de hele binnenstad te horen zijn. Ben je benieuwd hoe dat evenement er vorig jaar uitzag? Check dan ook eens de foto’s die Bas Haans maakte.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg

Locatie

Reageer op dit bericht