Agenda

jantjebetonaan

Project: JantjeBetonAAN bij Bibliotheek Wagnerplein

Wanneer: 21 juni 2018 van 15:30 tot 16:30 Waar: de Bibliotheek Wagnerplein Entree: Gratis

Project: JantjeBetonAAN bij Bibliotheek Wagnerplein

In Tilburg-Noord vieren ze dat Jantje Beton 50 jaar bestaat. Spelen is en blijft voor kinderen erg belangrijk. Daarom heeft de Bibliotheek Wagnerplein in samenwerking met de Brede school Stokhasselt, de Genietgroep en journalist en schrijfcoach Esther van Zundert een project opgestart, waarbij spelen op een eigentijdse manier onder de aandacht wordt gebracht.

JantjebetonAAN

Jantje Beton zet zich, samen met kinderen, in voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Belangrijk is dat álle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

In juni start het project JantjeBetonAAN, waarbij spelen en lezen op een nieuwe manier onder de aandacht gebracht wordt bij kinderen en ouders. Via een speciale app kunnen kinderen hun lievelingsplekjes in de wijk met anderen delen, met foto’s of een vlogje. Een stukje schrijven mag ook, een verhaal over je lievelingsboek of een droomspeelplek. Deze informatie vind je allemaal terug in de app JantjeBetonAAN,  een gratis berichtenservice over de leukste speelplekken in Tilburg-Noord.

Meedoen?

  • Sla het nummer 06-30100759 op in je contactenlijst in je telefoon
  • Geef het contact de naam: Spottn013
  • Stuur een whatsapp-bericht met tekst “Jantje Beton AAN”
  • Van 14 tot 24 juni krijg je maximaal 10 verhaaltjes over de leukste speelplekken.

Heb jij een lievelingsplek in de wijk om te spelen? Of kom je vaak in de bibliotheek en wil je iets vertellen over je lievelingsboek? Schrijf, fotografeer of vlog erover en laat andere kinderen ook meegenieten van die mooie speelplek of dat bijzondere verhaal.

Op de Dirigent worden drie workshops gehouden waarin kinderen uitleg krijgen over hoe ze het beste kunnen vloggen, waar ze op moeten letten en hoe het zit met privacy (van jezelf en anderen). Daarna gaan ze het gemaakte filmpje bewerken op de computer.

In de Bibliotheek Wagnerplein worden drie schrijfworkshops schrijven gehouden, om je op weg te helpen. Onder deskundige leiding van Ester van Zundert, journalist en schrijfcoach voor kinderen, kun je aan de slag met ’t schrijven van jouw tip voor andere kinderen.

De workshops zijn op donderdag 7 juni, 14 juni en 21 juni van 15.30 – 16.30 uur. in de Kenniswerkplaats van de Bibliotheek Wagnerplein – Wagnerplein 4. Aanmelden kan via e-mail: wagnerplein@bibliotheekmb.nl.

 

Locatie

Reageer op dit bericht