Agenda

ondernemen doe je zo

R-Newt presenteert: jongerenworkshop Ondernemen doe je zo!

Wanneer: 12 december 2018 van 18:45 tot 21:00 Waar: Jongerencentrum de DiZz Entree: gratis

R-Newt presenteert: jongerenworkshop Ondernemen doe je zo!

Onder de naam “Ondernemen doe je zo” vindt woensdag 12 december in Jongerencentrum de DiZz een workshop plaats voor jongeren die overwegen ondernemer te worden of meer informatie willen alvorens ze de stap zetten. De workshop is een initiatief van Jongerenwerk R-Newt.

Ondernemen doe je zo!

“Veel jongeren lopen met plannen rond om voor zichzelf te beginnen. Maar kunnen soms wel wat hulp gebruiken bij de eerste stappen. Voor deze jongeren heeft Jongerenwerk R-Newt het nieuwe project Next Gen 013 op poten gezet. “We willen geïnteresseerde jongeren kennis laten maken met wat er komt kijken bij ondernemen. Een jongere kan bij ons proeven en aftasten of het wel echt bij hem of haar past. Bij ons krijgen ze feedback over of een idee levensvatbaar is, en zo ja hoe”, vertellen de initiatiefnemers enthousiast.“

Daarbij is het heel belangrijk om je eerst de vraag te stellen wat je wilt. Waar wordt je nu echt enthousiast van en waarom? Dat verhaal is het DNA van je onderneming. We helpen de jongeren vervolgens door als ‘kritische vriend’ mee te denken over bijvoorbeeld doelgroepen en over wat er nodig is voor de uitvoering van hun plannen. We brengen ook samen in kaart of er markt is voor hun product of dienst. Degenen die door willen vragen we een ondernemingsplan te schrijven en nodigen we uit voor een gesprek. Als het over en weer matcht kunnen we de jongere gedurende zes maanden begeleiden. In samenwerking met de jongeren regelen we ‘business buddies’ voor ze. Dat is een ervaren of oud ondernemer die de jongere voor zes maanden begeleidt samen met ons. “We hebben plek voor 10 tot 15 jongeren. Er zijn nu nog een aantal plaatsen vrij.

Aanmelden kan via de website van Next Gen 013.

Locatie

Reageer op dit bericht