Agenda

Raamtentoonstelling

Raamtentoonstelling van Metropolitan Museum in de Stedekestraat

Wanneer: 13 november 2020 om 12:00 uur tot 11 januari 2021 om 00:01 uur Waar: Metropolian Museum Entree: Gratis

Raamtentoonstelling van Metropolitan Museum in de Stedekestraat

De komende weken kun je genieten van de nieuwe raamtentoonstelling ‘Don’t go mistaking paradise’ in de Stedekestraat. Metropolitan Museum in Tilburg nodigt iedereen uit om van vrijdag 13 november 2020 t/m zondag 10 januari 2021 eventjes te komen kijken. 

 ‘Don’t go mistaking paradise’

Mocht je onderweg zijn naar de supermarkt, je hond uitlaten of een luchtje scheppen loop dan even langs het ‘Metropolitan Museum | Tilburg’ voor een nieuwe raamtentoonstelling. Het enige museum in Nederland dat nog steeds open is. ‘Don’t go mistaking paradise’ is vanaf vrijdag 13 november 2020 te zien met nieuw grafisch werk van beeldend kunstenaar Walter Kerkhofs.

Kerkhofs: “Als beeldend kunstenaar heb ik een bijzondere affiniteit met grafiek: het maken van grafiek heeft een soort laboratoriumfunctie om mijn ideeën vorm te geven en is de gaarkeuken voor al mijn activiteiten in de beeldende kunst.” Ook laat de kunstenaar weten: “Zielenroerselen en de expressionistische rommelzolder kunnen mij gestolen worden!”

Het werk van Kerkhofs, die vóór alles graficus is, laat zich lezen als een boek, op verschillende niveaus. Vaak grote en veelkleurige zeefdrukken bestaande uit combinaties van foto’s, tekeningen, fragmenten, citaten en stukken tekst.

 Walter Kerkhofs (1944) studeerde aan kunstacademies in Tilburg, Rotterdam en Poznan, en is docent aan de ‘HAW-Design UNI’ in Hamburg. Kerkhofs was een van de deelnemende kunstenaars aan de ‘Corona Special’ in het ‘Metropolitan Museum’. Speciaal hiervoor maakte hij de grote zeefdruk ‘Don’t go mistaking paradise’. Op dit thema is hij doorgegaan en presenteert nu verschillende werken in de ramen van het museum.

Meer informatie

Wil je meer weten van de tentoonstelling? Check dan de website.

 

Locatie