Agenda

Redhead Days 2019

Redhead Days 2019 in de Tilburgse binnenstad

Wanneer: 23 augustus 2019 tot 25 augustus 2019 Waar: Tilburgse Binnenstad Entree: Gratis

Redhead Days 2019 in de Tilburgse binnenstad

De Roodharigendag, internationaal bekend als Redhead Days, komt deze zomer naar Tilburg! Het festival dat (roodharige) mensen uit de hele wereld naar Nederland trekt, vond sinds 2007 plaats in Breda. Maar daar komt in 2019 verandering in: van 23 t/m 25 augustus vindt het Redhead Days Festival plaats in het centrum van onze stad. 

Redhead Days 2019

Het doel van de organisatie is aandacht vestigen op het fenomeen rood haar. Dit doen ze door massaal mensen met rood haar te verzamelen op één plek. Omroep Brabant meldt dat de organisatie al sinds 2017 op zoek was naar een nieuwe plek voor het festival. De gemeente Tilburg liet al vlug weten dat de roodharigen van harte welkom waren. De organisatie maakte via Facebook bekend dat het Redhead Days festival van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 25 augustus naar het Tilburgse stadscentrum komt.

Op vrijdagavond (23 augustus) wordt de feestelijke bijeenkomst afgetrapt met een welkomstfeest, op zaterdag (24 augustus) zijn er in een gedeelte van de binnenstad een aantal activiteiten georganiseerd en op zondag (25 augustus) is er overal in de binnenstad iets te doen. Het festival is gratis en toegankelijk voor iedereen (dus ook voor niet-roodharigen). Hoogtepunt ligt traditioneel op zondag, waarbij de grote fotoshoot om 12:10 plaatsvindt met alle roodharigen. Afgelopen edities gingen er meer dan 1000 roodharigen samen op de foto. Een hele happening! Het exacte programma wordt later nog bekend gemaakt.

Camping

Het gratis festival trekt bezoekers uit meer dan 80 landen, daarom verwachten de organisatoren dat alle hotels volgeboekt zijn. Dat is ook de reden dat ze een camping willen organiseren vanaf vrijdag 23 augustus tot maandagochtend de 26 augustus. Meer informatie hierover wordt later bekendgemaakt.

Locatie

Reageer op dit bericht