Agenda

Reuzenparade

Reuzenparade tijdens de Tilburgse kermis

Wanneer: 30 juli 2017 van 12:00 tot 18:00 Waar: Binnenstad Tilburg (centrum) Entree: gratis

Reuzenparade tijdens de Tilburgse kermis

Tijdens de Tilburgse kermis wordt dit jaar een heuse Reuzenparade gehouden. Dit is precies zoals het klinkt: een parade met reuzen. Maak het mee!

Drie reuzen

Sinds 2006 kent Tilburg drie opmerkelijke nieuwe inwoners: de reuzen van Berkel-Enschot, Udenhout en Tilburg. Als ambassadeur van hun woonplaatsen zijn ze net als echte burgers ingeschreven en zelfs gedoopt.

Reuzen als deze worden al eeuwen gemaakt en drukken de identiteit uit van de gemeenschap waar ze vandaan komen. Tijdens verschillende regionale, nationale en internationale evenementen treden zij gezamenlijk op als vertegenwoordigers van de gemeente Tilburg. De afzonderlijke reuzen geven uiting aan de verscheidenheid van de eigen woonplaats. Door altijd samen op te treden, tonen ze de eenheid die zij onderling vormen.

Route van de Reuzenparade

De parade start om 14.00 uur op het Pieter Vreedeplein. De route voert langs de Magazijnstraat, Willem II straat, Heuvelstraat, Monumentstraat, Stadhuisstraat, Stadhuisplein, Koningsplein, Piusstraat, Piusplein, Heuvelring, Heuvel en eindigt om 16.00 uur weer op het Pieter Vreedeplein. Deze parade is een voorproefje van de grote, internationale parade in 2019.

Alles op een rijtje

 

  • Datum: zaterdag 30 juli 2017
  • Tijd: 14.00 – 16.00 uur
  • Locatie: Tilburgse binnenstad
  • Toegang: gratis!

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis:

Locatie

Reageer op dit bericht