Agenda

spoorpark

Rondleiding in het Spoorpark

Wanneer: 10 mei 2019 van 14:00 tot 15:30 Waar: Spoorpark Entree: €5,-
Bestel tickets

Rondleiding in het Spoorpark

De opening van het park komt steeds dichterbij. Stichting Spoorpark biedt Tilburg graag nog een keer de mogelijkheid om vooraf een indruk te krijgen van het mooie park in aanleg. In de maand mei worden rondleidingen verzorgd op diverse thema’s.

Thema’s

De rondleidingen worden ingezet op de thema’s flora & fauna, water en inrichting. Daarnaast is er ook een algemene rondleiding zoals die al eerder gegeven is. De rondleidingen vinden op de volgende momenten plaats:
  • Flora en fauna op vrijdag 10 mei, door Esther Kruit, landschapsarchitect bij KruitKok Landschapsarchitecten;
  • Algemeen op donderdag 16 mei, door parkmanager Sophie Peters;
  • Beeldtaal en inrichtingselementen op vrijdag 17 mei, door Ginette Blom en Jacqueline Moors (Blom & Moors)
  • Levend Water op dinsdag 28 mei, door Lucy Bathgate, initiafneemster project Levend Water

Esther Kruit

Tijdens deze rondleiding neemt Esther Kruit je graag mee in de landschapsvisie achter het park. Het gaat hierbij over de groen-hoofdstructuur van het park. De bomen, heesters en struiken die aangeplant zijn en de ambities die er zijn voor het ecologisch beheren van grote delen van het park. Het Spoorpark is namelijk niet alleen ontworpen voor de Tilburgers maar geeft ook ruimte aan allerlei vormen van stadsnatuur. De condities hiervoor zijn geschapen, het beheer en het gebruik zal voor een groot deel bepalen welk type planten en dieren zich hier thuis zullen voelen. Het park is na de opening niet af- voor de groenontwikkeling begint het dan pas- en dat maakt het juist zo interessant.

Aanmelden

De prijs per rondleiding is €5,00 per persoon. Je kunt jezelf aanmelden voor één van de rondleidingen door een ticket aan te schaffen via
de website. Er is per rondleiding plek voor maximaal 20 deelnemers.

Locatie

Reageer op dit bericht