Agenda

‘Rose des Vents’ lustrumtentoonstelling bij PARK Tilburg

Wanneer: 8 september 2018 om 16:00 uur tot 21 oktober 2018 om 17:00 uur Waar: PARK - Platform For Visual Arts Entree: gratis

‘Rose des Vents’ lustrumtentoonstelling bij PARK Tilburg

In oktober 2018 bestaat PARK vijf jaar en bij een jubileum horen bloemen. Bloemen, die op hun mooist geknipt worden en vreugde geven aan ons leven, maar ons tegelijk de vergankelijkheid ervan tonen.
Van 9 september t/m 21 oktober staat in de tentoonstelling Rose des Vents het bloemstilleven in de hedendaagse schilderkunst centraal. 

Na vijf jaar nemen we bij PARK afscheid van Reinoud van Vught. Van Vught wilde altijd al aandacht schenken aan het tijdloze werk van de Franse kunstenaar Cristof Yvoré, die te jong overleed. We zijn erin geslaagd een aantal van Yvore’s werken, waarin de bloem het thema is, in bruikleen te krijgen van galerie Zeno X.

Andere kunstenaars die het schilderskompas van verftoets, dramatiek en lyriek in dezelfde richting hebben staan zijn Han Klinkhamer, Michael de Kok, Marc Mulders, Allison Schulnik (US), Sam Windett (UK), Ronald Zuurmond, Ina van Zyl en Reinoud van Vught zelf.
Jorn van Leeuwen heeft speciaal voor deze gelegenheid een bloemetjes-behang voor de wanden van PARK ontworpen. 

Van Vught maakt ter gelegenheid van het jubileum en zijn afscheid een editie van zeven werken die we aan ons publiek voor een vriendenprijs kunnen aanbieden. De werken worden gedurende de looptijd van de tentoonstelling op basis van loting toebedeeld.

De feestelijke opening op zaterdag 8 september om 16.00 uur wordt verricht door Hendrik Driessen, directeur Museum De Pont. U bent van harte uitgenodigd.

Rose des Vents

09.09 2018 – 21.10 2018
  • PARK, Platform for visual arts
  • Wilhelminapark 53
  • 5041ED Tilburg
Open vrijdag tot en met zondag 13.00 – 17.00 uur
Toegang gratis.
rose des vents

Locatie

Reageer op dit bericht